Slagerij Vanderper opende in 1925 de deuren in de Wijnendalestraat in Beveren. "Het was aanvankelijk mijn ambitie om met de familiezaak verder te doen tot ons 100-jarig bestaan, maar uiteindelijk stop ik toch vijf jaar vroeger", doet de 42-jarige Stijn Vanderper uit de doeken. Hij is de vierde generatie die de zaak openhoudt, na stichter Achiel, grootvader Roger en vader Frank. "De slagerij is nochtans altijd mijn passie geweest. Als 17-jarige ben ik zelfs gestopt met school om in de zaak te beginnen werken. Ik leerde toch niets bij op school en mijn vader kon alle hulp op dat moment gebruiken. Het zijn altijd lange dagen geweest, maar ik deed...

Slagerij Vanderper opende in 1925 de deuren in de Wijnendalestraat in Beveren. "Het was aanvankelijk mijn ambitie om met de familiezaak verder te doen tot ons 100-jarig bestaan, maar uiteindelijk stop ik toch vijf jaar vroeger", doet de 42-jarige Stijn Vanderper uit de doeken. Hij is de vierde generatie die de zaak openhoudt, na stichter Achiel, grootvader Roger en vader Frank. "De slagerij is nochtans altijd mijn passie geweest. Als 17-jarige ben ik zelfs gestopt met school om in de zaak te beginnen werken. Ik leerde toch niets bij op school en mijn vader kon alle hulp op dat moment gebruiken. Het zijn altijd lange dagen geweest, maar ik deed het met heel veel plezier.""Op 1 juli was het ondertussen tien jaar geleden dat ik de zaak overnam van mijn vader. Maar de jongste twee jaar was het allemaal een sleur geworden. Ik werkte van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, maar had nooit het gevoel dat ik gedaan had. Alles bestellen, klaarmaken, verkopen... en dan kwam nog al het papierwerk erbij. Bovendien is de gezondheid van mijn vader erop achteruitgegaan. Daardoor kon hij niet meer helpen in de zaak en was het voor mijn ma ook minder evident om bij te springen, aangezien ze voor mijn vader moet zorgen. Ik heb al verschillende keren gezocht naar personeel, maar het is niet gemakkelijk om iemand te vinden. Onze zaak is 52 uur per week open en de mensen staan ook niet meer te springen om in het weekend te werken." "En naast dit alles wordt ook de wetgeving steeds strenger en is er geen opvolging. Daardoor zou de familiezaak sowieso ten einde lopen. Mijn vriendin Veerle Dhondt heeft wel kinderen, maar ik zou het hen niet aanraden om met een slagerij te beginnen. Er kruipt enorm veel tijd in en de concurrentie van de grote ketens is moordend. Ze zijn veel goedkoper, maar leveren ook veel mindere kwaliteit. Maar veel mensen zien daar niet naar om... Mijn grootvader zei dat ik dan beter nu die zware beslissing kon nemen en nog iets anders kon doen met mijn leven. Ik ben 42 jaar. Nu kan dat nog, binnen tien jaar niet meer. Het is tijd voor wat meer kwaliteit in mijn leven."De Bevernaar neemt echter niet helemaal afscheid van de slagerswereld. Al blijft dat slechts een deel van zijn professionele bezigheden, want hij begint ook met netwerkmarketing voor Herbalife."Ik sluit mijn winkel, maar ik blijf wel de restaurants bevoorraden. Daarnaast ga ik netwerkmarketing doen voor Herbalife. Dat is iets wat ik vorig jaar in juni heb leren kennen en waarin mijn interesse gegroeid is. (lacht) Ik blijf dus in de voeding, maar op een iets andere manier. Via Herbalife wil ik de mensen een ideaal ontbijt aanbieden en helpen om gezond ouder te worden. Mensen helpen heb ik altijd graag gedaan. Ik ben ook van plan om af en toe presentaties bij mij thuis aan te bieden en daarnaast organiseer ik ook elke dinsdag om 19.30 uur een gratis sportuurtje - een soort bootcamp die voor iedereen toegankelijk is - aan De Nieuwe Deure", besluit Stijn Vanderper, die zijn grootouders en ouders dankbaar is voor de kans die ze hem in de familiezaak gegeven hebben. "Mooie jaren die ik voor altijd met mij mee zal dragen." (SM)Wie interesse heeft in Herbalife of wil deelnemen aan de bootcamp kan Stijn Vanderper contacteren op 0472 78 50 08.