Slagerij Timmerman-Ryckaert langs de Generaal Lemanlaan bestaat 30 jaar

Henk Timmerman en Kathleen Ryckaert met hun zoon Thomas in hun slagerij, die helemaal vernieuwd wordt. © Davy Coghe
Redactie KW

De slagerij Timmerman-Ryckaert aan de Generaal Lemanlaan in Assebroek is dertig jaar jong. Henk en Kathleen geven voor die gelegenheid hun slagerij een volledig make-over, zowel het atelier als de winkel. De zaak zal iets minder dan twee maanden gesloten zijn voor de werken, dit van 14 augustus tot en met 9 oktober.

Op 13 oktober 1989 zijn Henk Timmerman (53) en Kathleen Ryckaert (50) gestart met hun slagerij in Assebroek. Ze kwamen beiden uit de boerenstiel en weten alles over vlees. Nu hebben ze nog steeds hun eigen dieren en ook binnen de eigen familie kunnen ze dieren aankopen. “In die dertig jaar hebben wij in elk geval veel zien veranderen. Zo waren wij met 17 slagers in Assebroek toen wij gestart zijn. Er zijn er nu nog slechts vier. Gelukkig kunnen wij rekenen op opvolging want onze zoon Thomas (22) werkt reeds mee in de slagerij en zijn broer Jonas (24) wordt kok in de zaak, nu de huidige met pensioen gaat. We hebben in die dertig jaar kunnen vaststellen dat er meer vraag is naar bereide gerechten. Daarom wordt onze winkel nu ook vernieuwd om een groter gamma te kunnen bieden. De klant wil ook steeds meer weten over het vlees en de herkomst. Ze kopen bewuster en kiezen terug voor de vakman. De winkel hebben wij reeds in 2004 onder handen genomen maar nu willen wij mee zijn met de tijd. Er komt ook een kast waarin je het vlees zal kunnen zien”, vertelt Kathleen.

Feestelijk openingsweekend

Kathleen heeft een powerpoint gemaakt van dertig jaar slagerij die nu te zien is in de winkel. Naast de slagerij, is er ook nog een traiteurdienst en verzorgen ze barbecues op feesten. Dat zullen ze ook tijdens hun sluiting blijven doen. “De zaak zal gesloten zijn van 14 augustus tot en met 9 oktober. Open blijven tijdens de werken was zeker geen optie. We hebben nog gedacht om in een foodtruck te werken maar het zou niet praktisch geweest zijn. Op 10 oktober zijn we opnieuw open en op 12 en 13 oktober is er ons feestelijk openingsweekend. De datum 13 oktober is speciaal voor ons omdat alles toen gestart is dertig jaar geleden. Intussen zijn de werken reeds gestart en werd het atelier al onder handen genomen. Er werd een nieuw magazijn gebouwd ter vervanging van de kelder waar vroeger gestockeerd werd. Het zal voor ons een pak gemakkelijker werken worden. Ondanks het zware werk willen wij ons toch blijven inzetten voor onze klanten en zien onze zonen ons verhaal wel zitten. We zijn al dertig jaar gekend voor kwaliteit en willen dat nu verder zetten in een eigentijdse slagerij. Nu hebben wij twee mensen in vaste loondienst: een slager die destijds gestart is als jobstudent en een verkoopster die nu veertien jaar voor ons werkt. Daarnaast hebben wij nog in de weekends en vakantieperiodes onze jobstudenten”, vertelt Kathleen Ryckaert. (Stefaan Reuse)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier