Slagerij Luc in Sint-Eloois-Winkel wordt buurtwinkel

Geert Witdouck, bekend van onder andere Trefpunt Puur in Roeselare, opent dit najaar de deuren van een nieuwe buurtwinkel langs de Gullegemsestraat in Sint-Eloois-Winkel. (foto JS) © (foto JS)
Redactie KW

Geert Witdouck, bekend van onder andere Trefpunt Puur in Roeselare, opent dit najaar de deuren van een nieuwe buurtwinkel langs de Gullegemsestraat in Sint-Eloois-Winkel. Dat doet hij in het pand waar jarenlang slagerij Luc huisde. “We horen dat er veel vraag is naar een dergelijke voedingswinkel.”

Zaakvoerders Geert Witdouck en Chantal Ternest beslisten eind vorig jaar om de stekker te trekken uit Trefpunt Puur, de brasserie die gevestigd was in het Huis van de Voeding langs de Spanjestraat in Roeselare. “Voor de coronacrisis boerden we best wel goed. Heel wat volle bussen met mensen, die bijvoorbeeld een bezoek aan de brouwerij Rodenbach aan een etentje bij ons koppelden, hielden voor de deur halt.” Door het uitbreken van de coronacrisis bleven die bussen echter weg. “We kregen ook te horen dat er grote werken op til staan langs de Spanjestraat.” Eind vorig jaar hield Trefpunt Puur op te bestaan. Geert zocht een nieuwe job. “Maar als 54-jarige is dat niet meer zo simpel.”

Veertig jaar

Via Thibaut Dochy van vastgoedkantoor Belistate kreeg Geert te horen dat langs de Gullegemsestraat in Sint-Eloois-Winkel de voormalige slagerij van Luc Vanwynsberghe te koop stond. Luc en zijn vrouw Ann gingen twee jaar geleden op pensioen na een mooie carrière van exact veertig jaar.

“Mijn ervaring als traiteur zal me zeker helpen om er leuke zaak van te maken”

“Ik hoorde de voorbije periode van veel mensen heel goede commentaren over de voormalige slagerij. Tijdens die gesprekken merkte ik ook dat de vraag naar een extra voedingswinkel in de buurt groot is.” Geert hakte inmiddels knopen door. Dit najaar start hij een nieuwe zaak in het leegstaande pand. “De beenhouwerij is nog in goede staat, maar toont wel zijn leeftijd. Er zijn wat opfrissingswerken nodig.”

West-Vlaamse toets

Een nieuwe, typische slagerij wordt de nieuwe zaak van Geert niet. De Izegemnaar mikt eerder op een buurtwinkel waar West-Vlaamse producten centraal staan. “Klanten zullen bij mij terecht kunnen voor bijvoorbeeld salades, warme maaltijden en kip aan ’t spit. Net zoals in Trefpunt Puur wil ik er een lokale toets aan geven. Het is een late roeping om nog een dergelijke winkel uit te baten, maar mijn ervaring als traiteur zal me zeker helpen om er leuke zaak van te maken waarbij het contact met de klant centraal staat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier