Slagerij Cassoulet krijgt nieuwe uitbaters: “Droom komt vijf jaar vroeger uit dan verwacht”

Vooraan Jade Vercautere en haar partner Olivier Batseleer, die de zaak overnemen van huidig zaakvoerder Pascal Vernackt. Achteraan staat werknemer Dimi Destoop. © LOO
Redactie KW

Pascal Vernackt (50) en Renate Haerijnck (48) geven op 1 juli hun drukbeklante slagerij Cassoulet aan De Knok na een kwarteeuw uit handen. Jade Vercautere en Olivier Batseleer (beiden 21) kunnen wel nog een jaartje ‘rijpen’ onder Pascals vleugels.

Slagerij-traiteur Cassoulet, in de Zultseweg 4 aan De Knok, is een ronkende naam in het Waregemse handelsleven. Maar na bijna 24 jaar besloten Pascal Vernackt en Renate Haerijnck hun zaak over te laten, vooral omdat Renate met de gezondheid sukkelt. “Ik vind dat je als koppel zo’n zaak moet kunnen runnen”, zegt Pascal. “Dat gaan Jade en Olivier nu doen. Respect voor hun keuze op 21-jarige leeftijd. Dit zullen er hen niet veel nadoen. Ik geloof in hen en ga hen nog een jaartje begeleiden.”

De opvolging komt trouwens niet alleen uit eigen stad, ook uit eigen huis. “Olivier werkt hier al drie jaar, ik sinds 1 februari van dit jaar”, zegt Jade, afkomstig uit Sint-Eloois-Vijve. Zij heeft een bachelor hotelmanagement op zak, hij volgde de slagersopleiding in Ter Groene Poorte in Brugge. “Een eigen slagerij runnen was sowieso onze droom, die vijf jaar vroeger uitkomt dan verwacht.”

Niet al te veel verandering

Die termijn wilden Pascal en Renate er eigenlijk nog mee doorgaan. “We beseften snel dat deze trein maar één keer passeert”, zegt Jade. “Cassoulet is een van de bekendste slagerijen van de stad met een heel uitgebreid vast cliënteel.”

We gaan nog meer barbecuepakketten en nieuwigheden in traiteurassortiment aanbieden

Voor de klanten zal er vanaf 1 juli niet zo gek veel veranderen. Behalve Pascal blijft ook een andere vaste medewerker op post, net als de flexi-jobs en jobstudenten op wie nu al een beroep wordt gedaan in de weekends. Logischerwijs blijft de naam Cassoulet behouden, net als het verse aanbod. “Wij gaan wel nog meer barbecuepakketten en nieuwigheden in het traiteurassortiment aanbieden om zo nog meer jonge klanten aan te trekken”, zegt Jade.

Gewijzigde openingsdagen

Belangrijke wijzigingen duiken wel op in de openingsdagen en vakantieperiodes. “Op vandaag is de slagerij op woensdag en zondag dicht. Voor de woensdag blijft dat zo, maar de zondag gaan we ‘s voormiddags open zijn en in ruil gaat de winkel de dinsdagnamiddag dicht. Op zaterdag zal de slagerij niet meer gesloten zijn over de middag en ook niet meer in de periode van de eindejaarsfeesten. We blijven trouwens de hele zomervakantie open.”

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier