Slagerij Calleeuw zit binnenkort in nieuw jasje

Uitbaters Jens en Griet van slagerij Calleeuw. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Uitbaters Jens en Griet van slagerij Calleeuw. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

In juni 2018 openden Griet Hauspie, afkomstig van Avekapelle en Jens Calleeuw, van Mannekensvere, hun slagerij op de markt in Ichtegem. Wegens verbouwingswerken verhuizen ze tijdelijk naar de Industriestraat. “Dit is het gepaste moment om te investeren.”

“Ik heb vroeger nog als jobstudente in een slagerij aan de kust gewerkt. Jens deed ervaring op bij verschillende slagerijen”, vertelt Griet. “We beseften dus allebei dat het niet evident is om een klassieke slagerij uit te baten door de concurrentie van de vele supermarkten.”

“Botsen op limieten”

“De omzet van de verkoop van bereidingen en kant-en-klaargerechten is de dag van vandaag bijna belangrijker dan de verkoop van vers vlees. Er is nu eenmaal een trend dat mensen vaak niet veel meer tijd of goesting hebben om ‘s avonds na hun dagtaak nog eten klaar te maken . Van in het begin hebben we ook rekening gehouden met die evolutie. Net daarom merken we dat we, in ons huidig pand, op onze limieten botsen. De zaak die we overnamen was perfect geschikt voor een vleesbeenhouwerij, waar de nadruk dus lag op het versnijden van vers vlees. Voor het klaarmaken van bereidingen is de zaak niet voldoende uitgerust.”

“Ook het pand zelf is aan vernieuwing toe. Zo voldoen de elektriciteitsleidingen niet meer aan de geldende normen. Ook naar brandveiligheid toe moeten we investeren. De toonbank zelf is meer dan 30 jaar oud, net als de frigo’s en koelcellen . Kortom, te klein en verouderd.”

Verhuis

“Eerst overwogen we te renoveren, maar na overleg met de architect, de winkelbouwer en de bouwonderneming besloten we om het pand helemaal te slopen en een nieuwbouw te plaatsen. We bezochten verschillende collega-slagers die onlangs ook renoveerden om hun ervaringen te horen. We zijn nog jong en vinden dat het nu het gepaste moment is om te investeren. In de tussentijd verhuizen we naar de Industriestraat 25b.”

“Daar gaan we de komende maanden dezelfde service, kwaliteit en kwantiteit, aan onze klanten aanbieden. We doen dat in samenwerking met de winkelbouwer, die ons tijdens de werken een soort van mobiele toonbank ter beschikking stelt. Tegen eind oktober hopen we terug operationeel te zijn op de markt in Ichtegem. Ondertussen zijn we druk bezig met de verhuis naar onze pop-up in de Industriestraat. Op 5 maart gaan we er open.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.