https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Slager Dries zet zaak in Izegem stop: “Afscheid wordt pijnlijk”

Dries Tytgat zet zijn slagerij in Izegem stop. Hij wordt geflankeerd door links Els Vandecasteele en rechts Thalyssa Vandamme. (foto Frank)© Frank Meurisse
Dries Tytgat zet zijn slagerij in Izegem stop. Hij wordt geflankeerd door links Els Vandecasteele en rechts Thalyssa Vandamme. (foto Frank)© Frank Meurisse
Redactie KW

Na ruim zeven jaar sluit Slagerij Dries eind juni voorgoed de deuren. Slager Dries Tytgat opende de zaak in de Roeselaarsestraat samen met zijn toenmalige echtgenote, maar sinds zijn scheiding vindt Dries de drive niet echt meer. “Ik zal mijn personeel en mijn trouwe klanten missen”, klinkt het.

Op 15 mei 2014 opende Slagerij Dries in de Roeselaarsestraat 339 voor het eerst de deuren. De zaak groeide al snel uit tot een succesverhaal met een trouw klantenbestand. Eind juni van dit jaar houdt Dries er mee op. “Het is een mooie tijd geweest, maar het is nu tijd voor iets anders”, vertelt hij. “Ik startte de zaak zeven geleden met mijn echtgenote, maar anderhalf jaar geleden besloten we om uit elkaar te gaan. Mijn ex-vrouw trok weg uit Izegem en ik stond er alleen voor, dat was geen gemakkelijke periode.”

tijd voor de kindjes

Dries probeerde de zaak vol goede moed alleen uit te baten, maar dat bleek echt geen eenvoudige opdracht. “Ik heb een geweldig team en mijn personeelsleden zijn allemaal blijven werken na de scheiding. Ze legden hun hart en ziel in hun zaak en daar ben ik hen enorm dankbaar voor, maar voor mij is het nooit meer hetzelfde geweest. Wij hebben deze zaak als koppel gestart en voor mij was de drive er eigenlijk echt uit. Ik zie het niet langer haalbaar om dit alleen verder te doen.”

Dries heeft twee dochtertjes: Amélie en Héléna. “Ik heb al mijn hele leven hard gewerkt en lange uren geklopt, maar ik heb het laatste anderhalf jaar echt beseft dat ik meer tijd met mijn kindjes moet spenderen. Ze worden zo snel groot en ik wil niet alles missen. Mijn dochtertjes betekenen alles voor mij en ik wil echt meer samen met hen doen. In die zin was de keuze dan ook snel gemaakt, als ik moet kiezen tussen mijn kindjes of mijn zaak, dan weet ik het wel”, zegt Dries.

Toch is het niet gemakkelijk om zomaar de zaak te sluiten. “Ik vind het vooral erg voor mijn personeel. Die mensen zijn als familie geworden. Ze werken hier dag in dag uit en zorgen voor een supergoede sfeer. Het is zo plezant om samen te werken.”

Traantjes

“De dag dat ik vertelde dat ik de stekker eruit zou trekken, was dan ook een hele lastige dag. Er zijn veel traantjes gevloeid, maar toch begrijpt iedereen van het team mijn beslissing. Ze begrijpen mijn situatie en weten wat aan de basis ligt. Ik heb ook altijd open en eerlijk met hen gecommuniceerd. Als zaakvoerder vind ik dat essentieel. Toch zal het afscheid veel pijn doen, maar ik blijf die mensen zeker allemaal horen en zien na het slagerijverhaal. Ik hoop voor hen dat ze allemaal vlot een andere job vinden!”

Overnemer gezocht

De zaak staat momenteel te koop. “Ik ben op zoek naar een geschikte koper voor het hele pand. Dat betekent dus de slagerij met de inboedel, maar ook het huis waar ik momenteel woon. Ik hoop natuurlijk iemand te vinden die alles wil overnemen zodat dit een slagerij kan blijven, zo laat ik mijn vele trouwe klanten niet in de steek, want ook daar denk ik wel aan”, benadrukt Dries. “Mocht ik na juni niemand gevonden hebben, dan gaan de slagerstoestellen en het materiaal de deur uit en blijft het pand gewoon te koop. Ik blijf hier wonen tot het verkocht is. Ik hoop dat iemand hier heel gelukkig kan worden.”

“Ik ben niet bang de handen uit de mouwen te steken, ik vind zeker een job”

Wat Dries zelf gaat doen na deze zomer, dat weet hij nog niet. “Ik ben niet bang om mijn handen uit de mouwen te steken, dus ik vind zeker een geschikte job. Ik ben eigenlijk afkomstig uit Meulebeke en mijn kindjes gaan in Oostrozebeke naar school, dus ik denk dat ik weer naar daar trek. Mijn ouders wonen er trouwens ook, dus als alleenstaande met twee kindjes is het soms best handig om oma en opa in de buurt te hebben.” lacht Dries. “Maar deze zomer ga ik eerst tijd nemen voor mijn dochtertjes en voor mezelf. Ik heb de afgelopen jaren zelden vakantie genomen, dus dat ga ik dit jaar zeker eens doen. Ik ga er dubbel en dik van genieten ook.” (Melissa Vanwijnsberghe)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten