Skyline Communications in Izegem gaat 50 ingenieurs aanwerven

Redactie KW

Het gaat om 50 ICT-, software- en telecomingenieurs. Het bedrijf verwacht een verdubbeling van het personeelsbestand tegen 2017.

Om de snelle groei te ondersteunen, werd recent geïnvesteerd in een nieuw hoofdkantoor in Izegem. Skyline Communications is een softwarebedrijf dat in tien jaar tijd is uitgegroeid tot wereldspeler op het gebied van netwerk management software voor de telecom-, broadcast- en satellietindustrie. Het heeft projecten lopen in meer dan 100 landen en werknemers van over de hele wereld.

Om de vraag naar nieuwe projecten bij te houden, is het bedrijf dringend op zoek naar 50 telecomingenieurs en software developers. “Door de recente evoluties in connectiviteit en digitale media, is de vraag naar ultraperformante en betrouwbare telecomnetwerken wereldwijd heel hoog”, verduidelijkt Frederik Vandenberghe, Finance & Operations Director bij Skyline Communications. “We kunnen de toevloed aan nieuwe projecten nauwelijks bijbenen. We nemen deel aan verschillende internationale jobbeurzen, omdat we onvoldoende mensen vinden in België. Ook voor ons kantoor in Miami, Florida zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers.”

Ledverlichting van bedrijfsgebouw veranderen met je smartphone

“Wij doen veel aan onderzoek en ontwikkeling en zijn dan ook specifiek op zoek naar hoogopgeleide profielen”, verduidelijkt Bert Vandenberghe, Software R&D Director. “Vlaanderen heeft heel wat toptalent in huis en het is dankzij deze ‘high potentials’ dat bedrijven zoals Skyline kunnen meespelen met de wereldtop. Vorig jaar hebben we al een dertigtal ingenieurs aangeworven.”

Om de groei op te vangen, heeft Skyline recent geïnvesteerd in een opvallende nieuwbouw langs de E403 vlakbij het afrittencomplex met de N36. Dit nieuwe onderzoekscentrum moet de groei voor de komende jaren ondersteunen. Een leuk weetje: als het donker is, kan iedereen die zich binnen een straal van één kilometer bevindt, met een smartphone de ledverlichting van het gebouw wijzigen.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier