Voor de achttiende keer reikte het exportagentschap Flanders Investment & Trade (FIT) de Leeuw van de Export uit. De prijs bekroont jaarlijks Vlaamse bedrijven met uitzonderlijke exportresultaten. "Onze genomineerden bewijzen stuk voor stuk hoe belangrijk een kritische, innovatieve mindset is om het verschil te maken in het internationale speelveld. Zowel voor de laureaten als voor de genomineerden was dit de sleutel tot succes in binnen- en buitenland", zegt Claire Tillekaerts, CEO van FIT.

In de categorie van bedrijven tot 49 medewerkers haalde Luminex Network Intelligence het van twee Oost-Vlaamse bedrijven, namelijk het Gentse healthtechbedrijf Ontoforce en fabrikant van hygiënische aanrijdbeveiligingen PolySto uit Lokeren. Luminex Network Intelligence ontwikkelde een innovatieve netwerkoplossing om de aansturing van licht, geluid en video makkelijker te beheren. Het bedrijf is actief in 45 exportmarkten.

"Luminex Network Intelligence overtuigde de jury met zijn indrukwekkende groeiparcours en doorgedreven focus op innovatie binnen een heel specifieke niche", zegt het exportagentschap. "Ze veroveren de wereld met onderscheidende technologie en kiezen tegelijk resoluut voor Vlaamse verankering."

Bij de bedrijven van 50 of meer werknemers won Sioen Industries het pleit ten nadele van producent van bekistingssystemen Construx uit Hulste en de Nieuwpoortse bouwer van intelligente sorteer- en portioneermachines MARELEC Food Technologies. Sioen vervaardigt garens, vezels, weefsels, kleuroplossingen, gecoat technisch textiel en professionele beschermkledij. Het bedrijf telt 25 vestigingen wereldwijd en 12 verkoopkantoren. Sioen-producten vinden hun afzet in 127 landen wereldwijd.

"Onder meer met een doorgedreven focus op R&D wist Sioen Industries de jury te overtuigen", aldus FIT. "Door continu te blijven innoveren, slaagt het bedrijf erin om als een van de enige Vlaamse textielbedrijven sterk te blijven groeien, binnen en buiten Europa. Die expansie combineert de producent met investeringen in Vlaanderen."

(BELGA)

Voor de achttiende keer reikte het exportagentschap Flanders Investment & Trade (FIT) de Leeuw van de Export uit. De prijs bekroont jaarlijks Vlaamse bedrijven met uitzonderlijke exportresultaten. "Onze genomineerden bewijzen stuk voor stuk hoe belangrijk een kritische, innovatieve mindset is om het verschil te maken in het internationale speelveld. Zowel voor de laureaten als voor de genomineerden was dit de sleutel tot succes in binnen- en buitenland", zegt Claire Tillekaerts, CEO van FIT.In de categorie van bedrijven tot 49 medewerkers haalde Luminex Network Intelligence het van twee Oost-Vlaamse bedrijven, namelijk het Gentse healthtechbedrijf Ontoforce en fabrikant van hygiënische aanrijdbeveiligingen PolySto uit Lokeren. Luminex Network Intelligence ontwikkelde een innovatieve netwerkoplossing om de aansturing van licht, geluid en video makkelijker te beheren. Het bedrijf is actief in 45 exportmarkten."Luminex Network Intelligence overtuigde de jury met zijn indrukwekkende groeiparcours en doorgedreven focus op innovatie binnen een heel specifieke niche", zegt het exportagentschap. "Ze veroveren de wereld met onderscheidende technologie en kiezen tegelijk resoluut voor Vlaamse verankering."Bij de bedrijven van 50 of meer werknemers won Sioen Industries het pleit ten nadele van producent van bekistingssystemen Construx uit Hulste en de Nieuwpoortse bouwer van intelligente sorteer- en portioneermachines MARELEC Food Technologies. Sioen vervaardigt garens, vezels, weefsels, kleuroplossingen, gecoat technisch textiel en professionele beschermkledij. Het bedrijf telt 25 vestigingen wereldwijd en 12 verkoopkantoren. Sioen-producten vinden hun afzet in 127 landen wereldwijd."Onder meer met een doorgedreven focus op R&D wist Sioen Industries de jury te overtuigen", aldus FIT. "Door continu te blijven innoveren, slaagt het bedrijf erin om als een van de enige Vlaamse textielbedrijven sterk te blijven groeien, binnen en buiten Europa. Die expansie combineert de producent met investeringen in Vlaanderen."(BELGA)