Sioen Industries overweegt site in Tielt te sluiten

© belga
Redactie KW

Textielgroep Sioen Industries overweegt om zijn site in Tielt te sluiten en de productie over te brengen naar zijn site in Moeskroen. Dat meldt het bedrijf donderdag. Ongeveer de helft van de werknemers zou kunnen worden overgeplaatst naar andere verstigingen van Sioen.

Sioen Industries nam begin mei Techma Coatings over, een onderdeel van Seyntex Groep. Het bedrijf heeft ondertussen een grondige analyse gedaan van het productpallet, de klantenbasis en het potentieel van de aanwezige productielijnen.

“Om de rentabiliteit en het klantenvertrouwen te herstellen, en zo een maximaal aantal arbeidsplaatsen veilig te stellen, ziet de groep zich genoodzaakt om de sluiting van de site in Tielt te overwegen en de productie over te brengen naar de site van Sioen Fabrics SA in Moeskroen, waar gelijkaardige producten geproduceerd worden”, klinkt het. Met de actie hoopt de groep op jaarbasis een omzet van 8 miljoen euro veilig te stellen.

Op de site in Tielt werken 39 mensen. Voor ongeveer de helft van hen ziet de groep nu al potentieel in de andere vestigingen van de groep in Moeskroen en Ardooie.

“Dat hoeft op zich geen probleem te vormen aangezien enkele arbeiders zelf uit die streken afkomstig zijn”, klinkt het bij vakbond ACV. “We gaan nu luisteren naar de vragen en noden van het personeel en doen ons best om zo veel mogelijk jobs veilig te stellen tijdens het overleg“, vertelt het ACV. De data voor de verschillende gesprekken liggen nog niet vast.

Techma Coatings ontwikkelt en produceert ademend gelamineerd textiel voor regen-, sport- en werkkleding, hightechtoepassingen, medische toepassingen en voor de gezondheidszorg, tenten en dekzeilen. Sioen Industries was voor de overname zelf ook al actief in die activiteiten.

Bij Sioen Industries werken in België ongeveer 800 mensen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier