De non-profit vindt dat er geïnvesteerd moet worden in kwaliteitsvolle zorg, welzijn en cultuur. Ze vinden ook dat er een instroom van extra werknemers en meer personeelsbezetting op de werkvloer moet komen zodat alles werkbaar blijft. "Soms heb je het gevoel dat je in de week op weekenddienst draait omdat er gewoon geen reserves meer zijn", kaart Koen De Smyter aan, die werknemersafgevaardigde is van de vakbond binnen het Sint-Andriesziekenhuis.

"Hierdoor heerst er soms het gevoel dat de maximale zorg voor de patiënt niet kan geleverd worden. Deze problematiek komt niet door het bestuur binnen de ziekenhuizen want zij halen het maximale uit de beschikbare middelen. Er is gewoon een structureel probleem waarbij er te weinig middelen door Brussel worden beschikbaar gesteld om de werkdruk te laten afnemen."

"Ludieke actie"

Ook binnen het Sint-Andriesziekenhuis trekt een delegatie naar Brussel om hun stem te laten horen, maar dit in beperkte mate zodat de patiënt er niet onder lijdt. Zo draait het operatiekwartier op een wachtregeling en ook in de keuken is er een hoge respons. Toch kozen de medewerkers van het restaurant er voor om vandaag te openen. Om de actie extra in de verf te zetten, krijgt iedereen een gratis tas soep aangeboden bij aankoop van een maaltijd. "Op die manier willen we tonen dat ondanks de staking we de zorg voor de patiënt niet gaan verwaarlozen en daarom krijgt iedereen, bij aankoop van een maaltijd, een gratis tas soep."

(KeMa)

De non-profit vindt dat er geïnvesteerd moet worden in kwaliteitsvolle zorg, welzijn en cultuur. Ze vinden ook dat er een instroom van extra werknemers en meer personeelsbezetting op de werkvloer moet komen zodat alles werkbaar blijft. "Soms heb je het gevoel dat je in de week op weekenddienst draait omdat er gewoon geen reserves meer zijn", kaart Koen De Smyter aan, die werknemersafgevaardigde is van de vakbond binnen het Sint-Andriesziekenhuis."Hierdoor heerst er soms het gevoel dat de maximale zorg voor de patiënt niet kan geleverd worden. Deze problematiek komt niet door het bestuur binnen de ziekenhuizen want zij halen het maximale uit de beschikbare middelen. Er is gewoon een structureel probleem waarbij er te weinig middelen door Brussel worden beschikbaar gesteld om de werkdruk te laten afnemen."Ook binnen het Sint-Andriesziekenhuis trekt een delegatie naar Brussel om hun stem te laten horen, maar dit in beperkte mate zodat de patiënt er niet onder lijdt. Zo draait het operatiekwartier op een wachtregeling en ook in de keuken is er een hoge respons. Toch kozen de medewerkers van het restaurant er voor om vandaag te openen. Om de actie extra in de verf te zetten, krijgt iedereen een gratis tas soep aangeboden bij aankoop van een maaltijd. "Op die manier willen we tonen dat ondanks de staking we de zorg voor de patiënt niet gaan verwaarlozen en daarom krijgt iedereen, bij aankoop van een maaltijd, een gratis tas soep."(KeMa)