Sihem Kasmi is nieuwe onthaalmoeder in Ingooigem

Sihem Kasmi startte in januari 2020 als onthaalmoeder. © gf
Redactie KW

Sihem Kasmi (31) startte in januari als onthaalmoeder in Ingooigem. Ze had bij de start meteen drie kindjes en kende een snelle groei.

De vraag naar kinderopvang blijft groot in Groot-Anzegem. In de Ingooigemstraat 68 kunnen gezinnen sinds een tweetal maanden terecht. Sihem Kasmi organiseert daar kinderopvang voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Zelf heeft ze drie kinderen, waarvan de oudste geboren werd in 2012. Daarna volgde twee jaar op rij nog een kleintje. “Ik ontdekte dat ik veel geduld heb en graag tussen de kinderen vertoef”, vertelt Sihem. “Het idee groeide om een opleiding kinderbegeleidster te volgen.”

Sihem volgde een tweejarige opleiding in het volwassen onderwijs CVO Miras in Kortrijk. “Tijdens mijn opleiding ervaarde ik dat ieder kind uniek is en dat je van daaruit het kind moet proberen te begrijpen.”

Stukje van de wereld in huis

Sinds 2010 woont zij samen met haar man in de Ingooigemstraat. “In april 2019 besloot ik om mijn professionele droom waar te maken en in overleg met mijn man verbouwden we ons huis”, zegt Siham enthousiast. “Ik vond het belangrijk om ons huis praktisch in te delen met oog voor voldoende veiligheid, zowel binnen als buiten. Een vaste dagstructuur is belangrijk. Ik ben een Belgische vrouw met Marokkaanse roots en sta heel open voor andere culturen. Graag ga ik op zoek naar liedjes uit verschillende landen. Momenteel heb ik een stukje van de wereld in mijn huis: Vlad uit Rusland, Feyza met Turkse roots, Obey uit Marokko, de Vlaamse Kasper en binnenkort een Italiaans kindje. Ik merk aan de kindjes dat ze de taal herkennen. De kinderen mogen veel ontdekken en uitproberen en het ritme van het kind wordt steeds gerespecteerd.”

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier