Sharon opent nieuwe La Escalera, ook andere Roeselaarse horeca-uitbaters kijken uit naar woensdag

Sharon Rambour opent nu La Escalera op het Polenplein.© Stefaan Beel
Sharon Rambour opent nu La Escalera op het Polenplein.© Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Café- en restaurantuitbaters kijken uit naar de heropening van de binnenhoreca deze week. In Roeselare opent Sharon Ramboer donderdag de deuren van La Escalera op een nieuwe locatie, het team van Le Nord kroop voor de heropening de muziek- en opnamestudio in. “Dit voelt aan als een nieuw begin.”

De heropening van de binnenhoreca leidt bij verschillende horecazaken tot een hoerastemming. Iedereen heeft wel een reden waarom woensdag 9 juni met rood in de agenda is aangestipt.

Zo is er Sharon Ramboer, de uitbaatster van het Roeselaars KOERSkaffee, die vanaf donderdag een tweede leven geeft aan tapasbar La Escalera. Sharon moest in de zomer van 2018 noodgedwongen de deuren van haar tapaszaak langs de Delaerestraat sluiten omdat de eigenaar het pand wilde slopen en er een nieuwbouw wou bouwen.

“Op dat ogenblik had ik al het idee om La Escalera ergens anders op te bouwen, maar de zoektocht naar een geschikt pand liep niet vlekkeloos.” Sharon verbouwde inmiddels een pand op het Polenplein en opent daar donderdag voor het eerst de deuren. “Een superbelangrijk moment. De kaart van het voormalige La Escalera hebben we, op vraag van de klanten, gekopieerd. De nieuwe zaak is iets moderner, maar de Spaanse sfeer zal er zeker ook hangen.”

La Escalera zal op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond open zijn. “De combinatie met het KOERSkaffee, waar trouwens een heel ander cliënteel over de vloer komt, moet lukken.”

Videoclip opnemen

Bistro Le Nord opende al in mei haar terras, maar het team van zaakvoerders Kelly Werbrouck en Dimitris Karagiannis kan niet onder stoelen of banken steken dat men vooral uitkeek naar de heropening van het binnengedeelte. Dat wordt duidelijk via de videoclip die het restaurant dit weekend online plaatste.

“Met het liedje ‘Right back where we started from’ tonen we dat woensdag voor ons aanvoelt als een nieuwe start. Met afhaal en ons terras lukte het ons om het personeel wat aan het werk te houden, maar nu kunnen we ons weer helemaal focussen op ons restaurant. Tijdens de coronacrisis werden we uitgedaagd om creatief te werk te gaan. Nu hebben we eens ons enthousiast personeel uitgedaagd. Tijdens die toffe opnamedag hebben we ons klaargestoomd om er opnieuw volledig in te vliegen”, aldus Kelly Werbrouck.

Ook Philip Carlisle van café Stad Brugge langs de Ardooisesteenweg telt af naar woensdag. “We konden maar drie tafeltjes buiten plaatsen, dus beslisten we om te wachten tot de volledige heropening om te herbeginnen. We kijken er enorm naar uit. Dat we mogen open blijven tot 23.30 uur is een goede zaak. Op die manier kunnen de klanten nog de voetbalwedstrijden hier bekijken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.