Servicecenter Floré in Knokke- Heist bedient tankende klanten nog steeds

foto DM
foto DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Het tankstation in de Knokkestraat is dan toch niet het laatste met bediening zoals we vorige week schreven. In Duinbergen is er ook nog een tankstation met bediening te vinden. In het Floré Servicecenter in de Elizabetlaan kan je nog steeds tekenen op een ouderwetse service aan de pomp. “Ik blijf nog minstens 6 jaar op post. Dan trek ik mijn vol pensioen”, lacht Marc Floré (60).

“Dit tankstation aan de Elizabetlaan, ooit de mooiste viervaksbaan in Knokke-Heist, was van mijn grootouders en werd door Esso gehuurd. Wijlen mijn vader Renée Floré was hier sinds 1958 gerant. In 1985 nam ik over”, aldus Marc Floré die niet alleen een ervaren pomphouder is maar ook een geboren verteller.

“Het was nog de tijd dat we in het seizoen open bleven tot middernacht. Er was nog geen bancontact, enkel cash geld. Ik woonde hierboven en regelmatig werd ik wakker door geklop op de deur en de vraag: “kan ik nog een beetje naft krijgen?’ Toen is de kaart gekomen. De eerste automaten waren dramatisch. Want als er iets fout ging, slikte de automaat de kaart in en werd ik opnieuw wakker geklopt.”

“In 2001 werd ik door de betere financiële voordelen zelfstandig pomphouder. Naast mijn benzinestation baat ik nog een garage uit, maar ook daar is het vet van de soep. Moderne auto’s hebben nog weinig onderhoud nodig”, aldus Marc Floré die twee dramatische jaren achter de rug heeft.

Kruispunt afgesloten

“Op 1 september 2019 ging het kruispunt met de Duinberglaan volledig dicht wat betekende dat de passage langs mijn pompstation volledig wegviel. Tegen de paasvakantie 2020 moest het kruispunt normaal weer opengaan. Maar toen kwam corona, vielen de werken stil en bleef het kruispunt gesloten. Door werken aan de inkom van Heist staat de passage hier nog altijd op een laag pitje. Ik heb financieel dramatische jaren achter de rug,. Gelukkig heb ik een trouw cliënteel. Het verwondert me nog elke dag dat mijn klanten een ommetje willen doen om bij mij te komen tanken. In principe kan ik volgend jaar in april met pensioen. Maar ik ga dat niet doen, tenzij corona ons parten blijft spelen. Ik ga door tot ik 66 jaar ben. Dan geniet ik immers van mijn vol pensioen.”

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten