Het gezegde 'vroeg begonnen is half gewonnen' is hem alleszins niet vreemd. "Ik wilde al altijd zelfstandige worden", zegt Sebastian. "En dan liefst iets in de horeca of toch waar ik veel met mensen in contact komt. Sinds mijn 15de heb ik vier jaar lang een vakantiejob gedaan in de bar van het Martin's hotel in Brugge. Daar heb ik ervaren hoe leuk het is om met mensen en zeker met toeristen te we...

Het gezegde 'vroeg begonnen is half gewonnen' is hem alleszins niet vreemd. "Ik wilde al altijd zelfstandige worden", zegt Sebastian. "En dan liefst iets in de horeca of toch waar ik veel met mensen in contact komt. Sinds mijn 15de heb ik vier jaar lang een vakantiejob gedaan in de bar van het Martin's hotel in Brugge. Daar heb ik ervaren hoe leuk het is om met mensen en zeker met toeristen te werken. Daarna ben ik gaan werken bij de groep van La Belgique Gourmande die in Brugge drie winkels met chocolade, pralines en andere typisch Belgische producten runt. Heel leuk werk maar zoals ik zei wilde ik dus liefst als zelfstandige werken en toen ik zag dat er op het Walplein een goed gelegen pand te huur stond, heb ik niet getwijfeld om daar mijn eigen chocoladezaak te vestigen. Dat moet nu vijf jaar geleden zijn. Daar ben ik ook, in samenwerking met een Gentse brouwerij, gestart met de lancering van chocoladebier. Het bier werd al vlug gesmaakt." Daar bleef het voor Sebastian niet bij want kort nadien viel zijn oog al op een ander bijkomend pand, net om de hoek in de Wijngaardstraat. "Daar legden we ons toe op de, ik weet niet of je dat nog mag zeggen, 'negerinnentetten'. We hebben er wel 30 soorten", weet Sebastian. "Ik vroeg mijn moeder om mee te investeren en we konden er ook een naastgelegen pand bijnemen dat we omvormden tot één grote winkel. Typerend voor onze winkels is het veelvuldig gebruik van hout waardoor je tot een gezellige chaletachtige sfeer komt. Bij die winkel is er trouwens ook een tearoom om de producten ter plaatse te verbruiken. En nu is er dus een derde zaak bijgekomen in de Steenstraat, toch ook wel een heel sterke locatie. Ook hier een ruim aanbod aan chocolade én maar liefst 45 soorten warme chocolademelk. Die komt in de vorm van chocolade op een houten stokje die opgelost wordt in warme melk. Het is nu natuurlijk geen gemakkelijk periode maar ik ben ervan overtuigd dat we moeten blijven investeren. Die corona zal ooit wel weer verdwijnen."