Seapearl: zilte gin van zeekraal

Christof Malysse met de Seapearl, een gin gemaakt op basis van zeekraal. © Ronny Neirinck
Bert Vanden Berghe

Christof Malysse van Lobster Fish pakt uit met een zilte en originele gin op basis van zeekraal. Een logische stap voor het bedrijf dat al jaren werkt met producten uit de zee en inzet op innovatie. Als finishing touch werd een echte parel toegevoegd aan de fles.

Lobster Fish importeert en exporteert schaal- en schelpdieren. Elke week passeert zowat 6 tot 7 ton levende kreeften en 2.000 kilo oesters de revue, wat hen tot één van de grootste Belgische spelers maakt. Zaakvoerder Christof Malysse leeft voor zijn vak en is naar eigen zeggen altijd op zoek naar iets nieuws.

Toen hij een gin proefde op basis van kreeft, wilde hij iets dat nog meer de zee deed proeven. “Ik was op zoek naar die zilte smaak, de smaak die je eerder terugvindt in zeekraal dan in vis.”

Hype

Christoff ging mee op zoek naar de ultieme smaak en vond die dankzij onder meer lamsoor, zeekraal en zeebes. “We leveren die zelf aan en het is een honderd procent natuurlijk product.” Eind vorig jaar was de gin klaar. “Om het af te maken voorzag ik een zeeparel in de fles. Een echte overigens, omdat dit soort addities aan strenge voorwaarden moet voldoen”, aldus Christof. “Ik ben daar eerlijk in: ik was geen gindrinker en dit verhaal is verder geborduurd op de hype die ontstond. Maar vooral het proces heeft mij geboeid en daar heb ik veel uit kunnen leren. Met ons bedrijf pakken we immers regelmatig uit met innoverende producten. Dat maakt onze job interessant, want een kreeft blijft hetzelfde product als twintig jaar geleden. Het is onze taak om te tonen dat we mee kunnen evolueren met de verwachtingen en de trends in de markt. Deze gin is daar een schoolvoorbeeld van.”

Seapearl: zilte gin van zeekraal

Specialiteit

“We zijn geen klassieke aperitiefgin, dat beseffen we ook, eerder een soort specialiteit. En dat hoeft ook niet, want we hebben geen netwerk zoals de grote spelers en onze core business blijft schaal- en schelpdieren. Bovendien is de smaak van de Seapearl ook niet bepaald commercieel te noemen, maar de ziltheid, de puurheid en de smaak zijn wel helemaal af. En daar ben ik uiteraard heel trots op.” De Seapearl is onder meer verkrijgbaar in verschillende vishandels.

Perfect serve

De Seapearl gin is een zilte gin op basis van zeekraal en zeebes. Je serveert hem het best met limoen, in de vorm van een zeste of wat sap. Ook zeekraal kan er aan toegevoegd worden. Je drinkt hem het best met een klassieke Fever Tree tonic.

Seapearl: zilte gin van zeekraal

Volg de reeks op www.kw.be/gin

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.