Sea Installer vertrekt geladen uit Haven Oostende om windturbines te installeren op zee

Het windturbine installatieschip Sea Installer van A2Sea (DEME) – dat op 1 mei aanmeerde aan de Rebo offshore windterminal in Haven Oostende – vertrok vrijdagmiddag met 2 Siemens 7 MW windturbines naar het Rentel windpark zo’n 40 km in zee.

© Haven Oostende

Per afvaart worden 2 windturbines naar zee gebracht. In totaal worden 42 turbines geïnstalleerd wat betekent dat er 21 reizen vanuit Haven Oostende naar het Rentel-windpark en terug voorzien zijn.

Rentel

De bouw van het Rentel-windpark ging in Haven Oostende van start half februari nadat de eerste onderdelen toekwamen op de REBO-offshore windterminal. Op 23 maart werd het zwaarste onderdeel van de Siemens 7 MW turbine, de gondel (20 m lang, 9 m breed, 7 m diep, 400 ton), via roll-on-roll-off gelost op de kade. Ondertussen werden de drie verschillende torenelementen op elkaar gemonteerd tot een totale hoogte van 87 meter.

Haven Oostende

De Sea Installer is ondertussen al het zevende hefeiland dat opereert vanop de REBO-offshore windterminal. Elk project vraagt een specifieke aanpak en aanpassingen aan de bestaande infrastructuur. De continuïteit van de verschillende projecten bewijst dat Haven Oostende een flexibele partner is in de Europese offshore windmarkt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.