Scooterservice Vespatiné naar Sijsele verhuisd

Jeroen Riemaecker. © Davy Coghe
Redactie KW

Vespatiné – een speciaalzaak voor onderhoud en herstel van Vespa’s – is sinds begin april in de Stationsstraat gevestigd. Het bedrijfje van Jeroen Riemaecker huisde voorheen bij zijn woonplaats in Oedelem.

“Mijn vader had tot aan zijn pensioen een fietsen- en bromfietshandel in Loppem en was er ook officieel verdeler van het bekende Italiaanse scootermerk Vespa”, vertelt Jeroen, die in hoofdberoep als technicus werkt bij Villeroy & Boch. “Ik had geen interesse om de volledige zaak, met ook de fietsen, over te nemen van mijn vader, maar had wel interesse in de Vespa’s. Daar had ik altijd mee gereden en ik heb echt een passie opgevat voor die karaktervolle scooters.”

“En zo startte ik begin 2018 met Vespatiné waarbij ik me exclusief toeleg op Vespa’s. Ik zorg voor onderhoud en herstel van zowel recente, oudere als echte vintage vespa’s. Het aantal klanten groeide snel en het bleek op den duur niet langer haalbaar om dat bij me thuis allemaal onder te brengen. Ook mijn vrouw was daar steeds minder gelukkig mee…” (lacht)

Ruimere locatie

Dus ging Jeroen op zoek naar een nieuwe, ruimere locatie en zo kwam hij in de Stationsstraat 145 in Sijsele terecht. In het gebouw was eerder nog de praktijk van dierenarts Vandevelde gevestigd, maar het pand werd later omgebouwd tot een studiootje.

“We hebben het pand aangekocht en volledig gestript om te kunnen inrichten als werkplaats. Ik heb hier veel meer ruimte en kan ook alles netjes binnenzetten. Je kunt bij Vespatiné overigens ook terecht voor de aankoop van occasiescooters en zelfs voor nieuwe, al moet ik die dan wel bestellen, want ik ben zelf geen officieel Vespa-dealer.”

“De klanten hebben zeker al de weg gevonden. Sijsele is niet ver van Oedelem en met Carine Lameire van café ‘t Oud Gemeentehuis als schoonmoeder ben ik hier ook geen onbekende. (lacht) Maar mijn klanten komen sowieso van in de verre omgeving. Er zijn immers niet zoveel zaken meer waar men ook nog aan oude Vespa’s wil werken. En dat doe ik net met heel veel plezier.”

Info:www.facebook.com/Vespatinejeroen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier