Schrijnwerkersbedrijf Anohid uit Bissegem ontvangt Handmade in Belgium-label

© KDS
Redactie KW

Schrijnwerkbedrijf Anohid uit Bissegem krijgt van Unizo het Handmade In Belgium-label. Dit is een authenticiteitslabel voor ambachtelijke ondernemers.

Anohid is gespecialiseerd in binnendeuren zonder omlijsting, meer bepaald pivoterende deuren, schuifdeuren, blokdeuren en een eigen uniek concept ‘de (inverse) Anodoor’. De unieke deuren worden op maat gemaakt in samenspraak met de klant. Er komt geen seriewerk aan te pas. Elke deur is uniek en handgemaakt. Anohid werkt voornamelijk met hout en aluminium.

Zaakvoerder Thierry Baert (54) komt uit een landbouwersgezin uit Heestert. Hij studeerde landbouw. “Ik ben in de houtbewerking verzeild door mijn ex-vrouw. Zij kwam uit een schrijnwerkersfamilie. Daar kreeg ik de smaak te pakken. We zijn samen een zaak begonnen. Na mijn scheiding heb ik, als zelfstandige, het bedrijf Anohid opgericht”, zegt Thierry. “Nu run ik het bedrijf met mijn huidige vrouw Stephanie Gunst (32) en 14 personeelsleden.” Stephanie staat in voor de verkoop, de facturatie en al het bureauwerk. In het atelier staan vier schrijnwerkers en zeven medewerkers in voor het plaatsen van de deuren. “Ik ben geen bureauman en mij zie je niet op verplaatsing“, vertelt de zaakvoerder. “Ik ben een atelierwerker en ben er niet weg te slaan.”

“Er zijn strikte voorwaarden om in aan aanmerking te komen voor dit label”, zegt Mattijs Baekelant, regioverantwoordelijke Unizo Zuid West-Vlaanderen. “Zo moet de ambachtelijke ondernemer zijn beroep in hoofdberoep uitoefenen, mag hij of zij maximum 25 werknemers in dienst hebben en moet het product minstens 50% ‘handmade’ zijn, heeft het product een zekere nutsfunctie en is het uniek in zijn soort.”

(CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier