Christophe Delrue (afkomstig uit Oostnieuwkerke) is terug van tien maanden weg geweest. Een fotosessie met 'Krulle' leert ons dat hij haast iedereen die passeert ook kent. "Velen kennen mijn echte naam niet, ik ben Krulle. Je mag zelf raden waarom."
...

Christophe Delrue (afkomstig uit Oostnieuwkerke) is terug van tien maanden weg geweest. Een fotosessie met 'Krulle' leert ons dat hij haast iedereen die passeert ook kent. "Velen kennen mijn echte naam niet, ik ben Krulle. Je mag zelf raden waarom."De 50-jarige man is beroepshalve eigenlijk leerkracht autotechnieken en carrosserie aan het MSKA in Roeselare. "Ik zit al mijn hele leven in de autocommerce - ik handel ook in oldtimers - maar koken zit in ons bloed."Zijn broer Stefaan, aan de slag als slager in Delhaize Roeselare heeft in Izegem een traiteurszaak Bjien Kwie uit de grond gestampt. "De liefde voor het koken kregen we al mee van ons Meetje. Weet je dat we hier nog altijd de picon bereiden zoals zij dat deed." Christophe Delrue nam in 2011 café Montmartre over. "Ik had al heel wat ervaring met de mobiele keuken. Samen met Francis Claeys (Cis Eventscatering) startte ik met Les Copains. We deden avondmarkten en parkconcerten. Toen ik Montmartre overnam, hielden we het eerst open als café tot alle vergunningen in orde waren om er ook eten te mogen serveren. En sindsdien ging de bal aan het rollen. Ons concept is vrij eenvoudig: lekkere en eenvoudige keuken. Côte à l'os, kip aan 't spit, gamba's... En een betaalbare menu all-in. Van aperitief tot dessert, dranken inclusief."Tien maanden geleden trok Krulle zich even terug en kwam Annelore De Craene in de zaak. "Ik had even tijd nodig om te herbronnen, maar nu zijn we er weer klaar voor. Ik woon hier trouwens ook opnieuw bij de zaak. Ik wil hier weer de sfeer van vroeger laten terugkeren. Iedere avond volle bak, gezellig en een babbeltje met de klanten. Want rond hen draait het. Zelf zal ik aan de grill staan, Annelore zorgt voor de rest. In de keuken krijg ik de assistentie van sous-chef Hayley Van Belle." Annelore De Craene (48) heeft er ook al een hele carrière in de horeca op zitten. Ze woont nu in Gits, maar is afkomstig van Meulebeke. "Ik startte op mijn 18de in café De Eekhoorn op de markt in Meulebeke en hield daarna tien jaar 't Kroontje open in Sint-Baafs-Vijve. Daarna trok ik naar Izegem waar we achtereenvolgens 't Kaderke en Por Favor hadden, vervolgens ook 't Engelenhof net over de grens in Lendelede." Toen Christophe er even tussenuit wou, kwam Annelore in de zaak. "Ik heb wat wijzigingen gedaan, maar die schroeven we nu terug." Café zal het niet meer zijn en Montmartre zal enkel open zijn op vrijdag, zaterdag en zondag. Telkens van van 18 tot 22 uur, op zondagmiddag ook van 11.30 tot 14.30 uur. "Dat zijn onze openingsuren met de coronamaatregelen in het achterhoofd. In principe kunnen hier 105 mensen zitten, in eerste instantie zullen er dat wat minder zijn. We hebben hier veel ruimte, we kunnen dus genoeg plaats laten tussen de tafels", geeft Annelore aan.Montmartre situeert zich in de Meenseheirweg, maar geeft achteraan ook uit op de H. Spilleboutdreef en ligt in de schaduw van De Spil. "We hebben hier ook een terras en grijpen terug naar de oude gewoonten. Straks starten we ook met onze thema-avonden. Van paella tot vette derms, de plaatsen waren telkens uitgevochten. We zijn klaar om weer gaze te geven, ik ben blij terug te zijn", herhaalt Krulle nog eens. Ondertussen heeft Christophe nog een boodschap voor de politiek. "Eerst nog eens benadrukken dat we hier een gouden burgemeester hebben, maar op nationaal vlak mogen de politici van mij wat meer weg hebben van Jean-Marie Dedecker. We moeten vooruit en er niet te veel meer van babbelen."Info: Van zodra heropenen is toegestaan, kun je reserveren op 0492 45 83 43.