Sarah runt bloemenwinkel Boekee van thuis uit: “Contrast met mijn vaste job maakt het net zo leuk”

Sarah werkt bij Daikin en vond in de bloemen een creatieve uitlaatklep. Met de hulp van haar vader Geert, die timmerman is, toverde ze haar garage om tot een sfeervol winkeltje.© Foto WK
Sarah werkt bij Daikin en vond in de bloemen een creatieve uitlaatklep. Met de hulp van haar vader Geert, die timmerman is, toverde ze haar garage om tot een sfeervol winkeltje.© Foto WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Bloemiste Sarah Cappelle (32) beleefde vorige zondag haar vuurdoop: haar bloemenwinkeltje Boekee was net op tijd klaar voor Moederdag. “Mijn klanten voelen zich ondertussen ook al thuis.”

Sarah werkt bij Daikin en vond in de bloemen een creatieve uitlaatklep. Met de hulp van haar vader Geert, die timmerman is, toverde ze haar garage om tot een sfeervol winkeltje.

“Bij Daikin werk ik op de personeelsdienst, hier werk ik met mijn handen. Juist dat contrast maakt het zo leuk en afwisselend”, aldus Sarah. Met Boekee wil de Jabbeekse haar bloemenpassie delen. “Van een simpel, speels boeketje tot een klassieke rouwkrans, bloemen zijn enorm veelzijdig.”

Professionele opleiding

“Na het volgen van een paar workshops, begon ik thuis al snel zelf te experimenteren. Die bloemstukjes kwamen dan op tafel, of ze fleurden het graf van mijn overleden grootvader op”, vertelt ze.

Ondertussen volgt Sarah een professionele opleiding bij Syntra West. Vanaf september mag ze zich gediplomeerd florist noemen. “Ik wil stap voor stap verder uitbreiden. Zo zou ik op termijn graag zelf workshops geven. Doordat ik dit in bijberoep doe, zijn er voorlopig wel niet elke dag verse bloemen te verkrijgen.”

“Dat is ook de reden waarom de winkel gewoon bij me thuis is: ik heb geen vaste openingsuren. Maar in de weekends probeer ik af en toe een leuk seizoensboeketje aan te bieden tegen democratische prijzen. Ik ga lokaal op zoek naar unieke variëteiten, zoals deze lekker geurende orchideeën.”

Persoonlijke aanpak

In haar garage heeft Sarah ook een mooie grote werkruimte ter beschikking. “Papa heeft die kastjes gemaakt en ontwierp mooie, multifunctionele bijzettafeltjes die eveneens te koop zijn. Ondertussen heb ik ook wat vaste en buitenplanten”, zegt Sarah. Haar persoonlijke aanpak wordt door de klant geapprecieerd.

“Ik merk dat de mensen hier dankzij die huiselijke sfeer gemakkelijk contact met elkaar leggen, en dat die babbel voor hen even belangrijk is als de aankoop. Hier ben je dus niet zomaar een nummer, de boodschap is ‘kom erbij en maak het gezellig’. Ik kreeg al veel leuke reacties van klanten”, aldus Sarah Cappelle.

Meer info vind je op de site http://www.boekee-jabbeke.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.