Sarah realiseert droom met eigen nagelstudio in Rumbeke

Sarah Pot: “Van mijn nagels maak ik altijd graag een kunstwerk.” (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Sarah Pot: “Van mijn nagels maak ik altijd graag een kunstwerk.” (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Sarah Pot (27) opende 22 maart haar nagelstudio in haar eigen huis in Rumbeke. Enkele dagen later moest ze echter alweer noodgedwongen stoppen door de lockdown. Nu ze binnenkort echt van start kan gaan, ervaart ze dit als een droom die uitkomt:

Toen Sarah afgestudeerd was, heeft ze het door onaangename omstandigheden niet gemakkelijk gehad om ergens vast werk te vinden. Van 2017 tot 2020 volgde ze een opleiding als kinderbegeleidster, maar als alleenstaande moeder vond ze het niet evident om een job in die richting te combineren met de zorg voor haar zoontje. Uiteindelijk volgde ze in de lockdown online cursussen over nagelstyling en de laatste maanden leerde ze ook veel bij van Belgische en Nederlandse nagelstylisten, waardoor ze nu al meerdere certificaten heeft behaald.

Niet evident

“Ik ben er al een heel eindje mee bezig, want het is allemaal niet evident momenteel. Door de maatregelen was het even zoeken naar een manier die veilig genoeg was”, zegt ze. “Daarbij komt nog de financiële drempel van het zelfstandige statuut. Dankzij het starterslabo in Kortrijk heb ik nu de kans gekregen om steun te krijgen tijdens mijn zelfstandige activiteit.”

Sarah heeft ervoor gekozen om zeven dagen op zeven te werken, omdat ze wil inspelen op het feit dat veel mensen liever in het weekend hun nagels laten verzorgen. Hoewel ze nu al een droom gerealiseerd heeft, koestert ze toch nog hogere ambities.

“Ik creëer heel graag tekeningen op nagels. Ooit hoop ik de moed te hebben om de sprong wagen en mee te doen aan wedstrijden, maar voorlopig zit mijn onzekerheid nog in de weg”, geeft ze eerlijk toe. “Ook al zeggen velen dat ik het wel zou aankunnen, persoonlijk wil ik liever nog wat meer ervaring opdoen. Ik blijf me dan ook constant bijscholen.”

(SM)

Info: 0493 92 05 49 of Facebook en Instagram: Own your nails

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier