Sandwichbar met een Braziliaanse toets in Brugge

Adriana Cara Sanchez en Adenis Salviano da Silva startten begin deze maand in de Sint-Jakobstraat met Brazi’s, een sandwich shop met Braziliaanse toets.

Adriana en Adenis in hun gloednieuwe sandwichbar. © PDV

Adriana en Adenis komen beiden uit Brazilië. Samen startten ze begin deze maand een broodjeszaak met Braziliaanse toets in Brugge. “Deze ligging in de Sint-Jakobstraat is uitstekend. Er komen zowel toeristen als Bruggelingen over de vloer. Het cultuurcentrum is hier vlakbij en ook mijn vroegere collega’s van Stad Brugge komen hier vaak over de vloer”, stelt Adriana tevreden vast.

20 jaar ambtenaar

Adriana woont al in België sinds 1990. Adenis zette pas enkele jaren geleden voet op Belgische Bodem. “Ik ben naar Europa gekomen omdat mijn broer in Spanje woonde. Een tijdje later trok ik naar Engeland om er Engels te studeren en leerde er een Belg kennen, die de vader van mijn kinderen is”, zegt Adriana. “Op die manier kwam ik dus in België terecht. Ik heb altijd een grote passie gehad voor koken en bakken en volgde er allerlei cursussen voor. Ik ben ook al jarenlang vrijwilliger in de keuken van het Cactus Festival. Ik werkte meer dan 20 jaar als ambtenaar voor de Stad Brugge maar al die tijd bleef het idee sluimeren om iets op mijzelf te beginnen. En dan het liefst iets met eten waarin ik mijn Braziliaanse roots ook kan uitspelen”, vertelt Adriana.

geen schijnhuwelijk

Enkele jaren geleden leerde Adriana Adenis kennen in Oostende. Via een Braziliaanse vriend die hem werk aanbood in de bouwsector, kwam Adenis in België terecht. “Die vriend kwam echter zijn afspraken niet na. Hij verdween met de noorderzon. Ik werd niet betaald en hoorde niets meer van hem“, weet Adenis.

“Ik kwam dan in Oostende terecht en leerde er Adriana kennen. Het klikte meteen tussen ons. Samen koesterden we de droom om een eigen zaak te beginnen. We wilden ook graag trouwen, maar jammer genoeg dacht de overheid dat het om een schijnhuwelijk ging.”

Adriana vult aan: “Wij hielden en houden oprecht van elkaar dus een schijnhuwelijk is nooit aan de orde geweest. Toch moeste Adenis het land verlaten en werd hij terug naar Brazilië gestuurd. We tekenden verzet aan tegen die beslissing en uiteindelijk stelde de rechtbank ons in het gelijk. In tussentijd leefden wij wel in onzekerheid en moest ik pendelen tussen België en Brazilië om Adenis te kunnen zien. Dat was een erg harde periode vol onzekerheid.”

Droom gerealiseerd

Nu lijkt het geluk Adriana en Adenis toe te lachen. Ze realiseerden hun droom om een broodjezaak met Braziliaanse toetkonden hun droom realiseren en runnen hun eigen broodjeszaak met Braziliaanse toets. “We hebben hier een traditioneel aanbod aan broodjes maar daarnaast ook Braziliaanse specialiteiten zoals de zoete ‘crèpe op een stokje’, een soort gevulde pannenkoek snack die in Brazilië als streetfood wordt verkocht. Daarnaast hebben we onze eigen geselecteerde koffie, diverse gezonde Braziliaans getinte smoothies en vruchtensappen. We streven er naar om regelmatig nieuwe zaken op onze kaart te zetten. Ook het interieur en de muziek geven die Braziliaanse look and feel weer”, besluit Adriana. (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.