Sandra Bekkari werkte voor nieuwste boek samen met keramiste uit Oostkamp

Redactie KW

De Oostkampse keramiste Martine Keirsebilck slaat de handen in elkaar met televisiekok Sandra Bekkari voor haar nieuwste boek ‘Nooit Meer Diëten 4’.

In haar atelier bij haar woning in Oostkamp vervaardigt Martine Keirsebilck exclusief gebruikskeramiek, dat ook zijn weg vindt naar tal van topchefs in binnen- en buitenland. Het talent van Martine is ook Sandra Bekkari niet ontgaan. De bekende televisiekok uit Wingene gebruikt namelijk de serviezen van Martine voor de foto’s in haar nieuwste boek.

“Het is eigenlijk allemaal via mond-aan-mond-reclame van mijn klanten gegaan”, lacht Martine. “Afgelopen zomer kwam een dame borden kopen. Blijkbaar kwam Sandra Bekkari bij haar eten en ze beloofde reclame te maken voor mijn serviezen. Dat waren duidelijk geen loze woorden want niet veel later kreeg ik een sms’je van de bekende televisiekok met de vraag of ze mijn creaties mocht gebruiken voor de foto’s van haar boek. Daar heb ik uiteraard geen moment over moeten twijfelen.”

Intussen kwam de foodstyliste van Sandra Bekkari al langs in het atelier van Martine om allerlei items te kopen. De fotoshoot in het Gentse Dok Noord is ook al achter de rug. “Het is uitstekend verlopen en het resultaat mag er zijn”, zegt Martine. “Ze vonden dat mijn keramiek sterk in de lijn lag van de sfeer die het boek moet uitstralen.” In de loop der jaren bouwde de Oostkampse keramiste een indrukwekkende klantenportefeuille op. Wie tafelt in sterrenrestaurants als pakweg Auberge De Herborist in Brugge, Boury in Roeselare of Carcasse in Koksijde maakt een goede kans om zijn gerecht geserveerd te krijgen in een creatie van Martine. Maar ook bij Laurel en Hardy in Oostkamp en Eethuis Transvaal in Ruddervoorde kan je uit haar borden eten.

“Ik maak enorm veel gebruik van Facebook en Instagram om mijn producten te promoten”, vervolgt Martine. “Mijn lijn Dusk wordt internationaal verdeeld via de bekende designdistributeur Serax. Hierdoor duiken mijn serviezen in restaurants overal ter wereld op en als ik daar foto’s van zie op social media deel ik die uiteraard meteen.”

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier