Sam en Romina van ‘t Vervolg kijken uit naar heropening

Sam en Romina en de kinderen Fenna, Lio en Féline op het tuinterras van café 't Vervolg. (foto RLa)
Redactie KW

Op 13 maart, om middernacht, gingen alle deuren van de horecazaken onherroepelijk dicht. Na bijna drie maanden zien de uitbaters opnieuw licht aan het einde van de tunnel. “Heropenen voelt aan als een nieuwe start”, vertelt Sam Lowagie van café ‘t Vervolg in Elverdinge.

“In het begin was die lockdown zo deprimerend, het gaf echt een raar gevoel. Een beangstigend gevoel ook: vrees voor de gezondheid van je gezin, familie en klanten en ook een beklemmend gevoel voor de toekomst van je zaak. Maar na een tijdje begon je eraan te wennen en zocht je ook de leuke kanten ervan op. Bewust hebben we een klik gemaakt en genoten van dingen die vroeger niet konden of waarvoor we geen tijd hadden. Met het gezin fietsen of wandelen, samen genieten van kleine dingen”, zegt Sam (37), die sinds 2015 het dorpscafé ‘t Vervolg uitbaat.

Huisman

Met een bachelordiploma marketing op zak, werd Sam algauw fulltime cafébaas. Vanaf 2006 stond hij achter de tapkraan in ‘t Gemeentehuis om na bijna tien jaar de stap te zetten naar een eigen zaak. De woning en garage langs de Vlamertingseweg werden omgebouwd tot een gezellige, volkse herberg voor jong en oud en waar vele verenigingen over de vloer komen. “We hebben tal van vaste klanten, maar de verenigingen zijn noodzakelijk om brood op tafel te krijgen voor het gezin met drie kinderen Fenna (9), Lio (6) en Féline (8 maanden)”, vertelt hij. “Mijn vrouw Romina (33), diensthoofd onderhoud in het coronavrij gebleven woonzorgcentrum ‘t Hoge in Alveringem, kon gelukkig verder werken. Ik werd gebombardeerd tot fulltime huisman. Zorgen voor de kinderen, preteaching, de grote schoonmaak, wat in de tuin werken en het schrijnwerk voorzien van een nieuw verflaagje. We hebben van de gelegenheid ook gebruik gemaakt om de verdieping van het café in te richten. Het zaaltje zal gebruikt kunnen worden voor vergaderingen. Dartsborden en een pooltafel staan garant voor bijkomende ontspanning.”

Sam staat te springen om te herbeginnen, al voelt het aan alsof het weer de eerste dag is. “In elk geval hebben we al de nodige voorzieningen getroffen: handgel, extra ontsmetting, voldoende ruimte tussen tafels. We hopen vooral dat het goede weer voortduurt. We hebben een ruim terras en kijken er naar uit om onze klanten opnieuw, met respect voor de regels, te kunnen bedienen. (RLa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier