Sabine Kerkhove van Sacocorchos organiseert creatieve activiteiten om in beeld te blijven

Sabine Kerkhove in haar wijnhandel, waar ze enkele activiteiten heeft gepland waar ze ook enkele collega-zelfstandigen bij betrekt. © DJW
Redactie KW

“In deze coronatijden heb ik al veel omzet verloren. De horeca is mijn grootste afzetmarkt, maar dat is door de omstandigheden heel wat minder. Als zelfstandige moet je dan creatief zijn, projecten bedenken en uitwerken die je weer in beeld brengen.” Aan het woord is Sabine Kerkhove, zaakvoerder van de handel in Spaanse wijnen Sacocorchos. Ze organiseert nu enkele activiteiten om de moeilijke tijden te boven te komen.

Sabine Kerkhove opende 25 jaar geleden de speciaalzaak op een andere locatie: in de Sint-Jansstraat, niet ver van de begraafplaats van Beveren-Leie. Nu heeft ze al sinds 2015 een vaste stek langs de drukbereden Kortrijkseweg.

“Zeker een uitstekende ligging met parking aan de deur. Binnen een grote winkel plus een opslagplaats voor de wijnen. En achteraan een aparte, met glas afgesloten ruimte waar enkele tafeltjes en stoelen staan. Daarop sluit ook nog een tuintje aan met veel groen. Daar kan ik activiteiten organiseren waarvoor ik de medewerking vraag van andere zelfstandigen uit Beveren-Leie en uit de regio. Op die manier zorg ik ervoor dat ook de collega’s in deze moeilijke economische tijden toch wat kunnen verdienen en publiciteit maken voor hun eigen zaak.”

Het weekje Wine Tasting van zaterdag 17 tot zaterdag 24 oktober is gratis voor wie een bezoekje brengt. De openingsuren zijn terug te vinden op de website van de handel. Speciale aandacht verdient de Men’s Night van vrijdag 16 oktober die start om 18.30 uur. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Alles is coronaveilig.

Standhouders

“De Men’s Night is er speciaal voor de heren die houden van wijn. Maar daarnaast zijn er ook drie standhouders aanwezig, onder andere met Spaanse specialiteiten. En vrijdag 23 oktober hou ik een Ladies Night, opnieuw met enkele standhouders die allemaal zelfstandige handelaars zijn uit Beveren-Leie. Dat kan een beetje helpen.”

Sacocorchos noteerde het voorbije halfjaar net zoals vrijwel alle firma’s die vooral van de horeca moeten leven een flinke daling van de omzet. Voor Sabine Kerkhove was dat alvast het signaal om tijdens de periode elke dag in haar zaak aanwezig te zijn. “De winkel is elke dag open, ik ben er toch. Anders wordt er veel geleverd aan de klanten. Nu is dat met mondjesmaat. Daarnaast krijg ik toch wel particulieren over de vloer die graag enkele goeie Spaanse wijnen willen.”

Eindejaarsperiode

Intussen wordt er met de collega-bestuursleden van middenstandsorganisatie Bezo (Beverse Zelfstandige Ondernemers) volop gewerkt aan een programma voor de eindejaarsperiode. Het volledige programma moet nog ingevuld worden

Sabine Kerkhove: “Bezo zal alle lokale handelaars betrekken bij die actie. Zo is er een grote eindejaarstombola van 28 november tot 2 januari. En de hoofdprijzen zijn twee bonnen voor het lokale toprestaurant Castor. Elk van die bonnen is goed voor een menu van zes gangen voor vier personen, inclusief wijnen. Dat moet de blikvanger zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier