Running Center heeft na dertig jaar een nieuwe uitbater

Davy Vandekerckhove volgt oprichter Filip Vannieuwenburg op. (foto DC)© Davy Coghe
Davy Vandekerckhove volgt oprichter Filip Vannieuwenburg op. (foto DC)© Davy Coghe
Redactie KW

De bekende loopschoenenspeciaalzaak Running Center heeft met Davy Vandekerckhove (39) een nieuwe uitbater. Hij treedt na dertig jaar in de voetsporen van Filip Vannieuwenburg, die de zaak toen nog gevestigd in de Smedenstraat oprichtte.

“Ik werk hier zelf al jarenlang in de zaak als bediende-verkoper, sinds het jaar 2014 al. Dus ja, ik ken de voormalige uitbater en de zaak natuurlijk behoorlijk goed”, vertelt Davy. “Naast mijn job bij Running Center heb ik dan ook nog met een vennoot het personal-trainingbedrijfje Health Point opgericht. Ik heb dus zowel ervaring in de verkoop als in gezondheidstraining. En toen ik door Filip, intussen 65, gepolst werd of ik de zaak niet wilde overnemen, heb ik niet lang getwijfeld. Sport, en zeker lopen, is mijn passie en deze zaak heeft natuurlijk een bijzonder sterke reputatie.”

Echte voetscan

De nieuwe uitbater heeft in de zaak dus een heel sterke startbasis, maar is wel van plan enkele vernieuwingen door te voeren. “De metingen om de juiste schoen te vinden, waarvoor de zaak bekend is, gaan we grondig vernieuwen, in die zin dat we een echte ‘voetscan’ met bijhorende analyse zullen maken. En in augustus gaan we de winkel verbouwen en herinrichten, om de hele beleving rond het sporten nog sterker te maken”, besluit Davy Vandekerckhove.

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.