De overname werd vrijdag goedgekeurd door de rechtbank van koophandel in Brugge. Naessens zal de komende drie jaar 7 miljoen euro investeren in de fabriek. Willy Naessens Group was al eigenaar van de gronden en het fabrieksgebouw, maar nu werd ook het bod op de werkmaatschappij Structo+ - die ondertussen beschermd was tegen schuldeisers - ook aanvaard door alle partijen.

Overname

"Wij waren de enige kandidaat om Structo+ over te nemen en konden met alle betrokken partijen, vakbondsafgevaardigden inbegrepen, een akkoord sluiten over ons overnamevoorstel. De overdracht van het handelsfonds vindt plaats op 31 december 2016", meldt Naessens in een persbericht.

Er werd gekozen voor een doorstart in afgeslankte vorm, met focus op de bouw van voorgespannen balken en welfsels, vooral voor bruggenbouw. In het afgeslankte bedrijf is plaats voor 13 bedienden en 31 arbeiders. Dat betekent wel dat bijna twee derde van het personeel op zoek moet naar een nieuwe job. De groep gaat ook praten met de klanten van lopende bestellingen.

"Als Willy Naessens Group zijn wij ervan overtuigd dat dit een goed verhaal gaat worden. De laatste maand waren er intense gesprekken met alle personeelsleden en hebben we een enthousiaste groep ontdekt die klaar zit om, mits de nodige investeringen, Structo weer op de kaart te zetten", besluit Dirk Deroose, CEO van Willy Naessens Group.

(Belga - GF)