Ruim 100 bezoekers voor kampeerterrein in Gistelse Vaartstraat

foto TVA
Redactie KW

Halverwege juni 2019 werd in de Vaartstraat een nieuwe kampeerautoplaats geopend. Er is ruimte voor acht mobilhomes. In de drukke zomermaanden juli en augustus werd de kaap van 100 overnachtingen net niet bereikt.

De eerste resultaten van de nieuwe overnachtingsplaats zijn positief. Dat blijkt uit cijfers van bevoegd schepen Ann Bentein (Open VLD). In juni en juli samen werden zo’n 50 overnachtingen geteld, in augustus en september elk zo’n 20. In oktober, november en december werden er telkens nog eens tien geteld, goed voor in totaal 120 overnachtingen.

Een tweetal weekends waren alle plaatsen bezet“, geeft schepen Bentein mee. “De meeste toeristen maakten gebruik van het terrein omdat ze op doorreis waren.”

“We hebben ook al verschillende nationaliteiten ontvangen: overwegend Duitsers en Nederlanders, maar ook Fransen, Italianen en Spanjaarden. Er zijn veel positieve reacties over de site en haar omgeving, vooral over het uitzicht. Ook het goed onderhouden groen rondom de site kan op veel bijval rekenen.”

“We blijven alles in het werk stellen om het comfort en de tevredenheid hoog te houden”, besluit de schepen. (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier