Roularta plant voorlopig geen buitenlandse overnames meer

© BELGA
Redactie KW

Dat zei CEO Rik De Nolf maandag bij de voorstelling van de jaarresultaten van 2014.

Vorig jaar verkocht Roularta de Franse activiteiten, met titels zoals L’Express, aan de mediagroep rond zakenman Patrick Draghi. Die verkoop oefende een zware invloed uit op de jaarresultaten. Het bedrijf heeft het zelf over een totaal ‘resultaat van beëindigde activiteiten’ van -155,2 miljoen euro.

De Nolf zei nu ‘verlost te zijn van de Franse bekommernissen’, en zich te willen concentreren op de lokale activiteiten. Hij verwees daarbij onder meer naar de initiatieven om meer te doen op het vlak van online lokale reclame. “De investeringen in digitalisering zullen alle aandacht vragen”, zei De Nolf.

Toch liet de CEO blijken ondanks die Franse bekommernissen de buitenlandse markt in de gaten te houden. Eind vorige week berichtte het Nederlandse Financieele Dagblad dat het Nederlandse weekblad Elsevier in de etalage staat. De Nolf bevestigde de “nauwe band” die Elsevier en Roularta’s Knack hebben. “Zo is de buitenland- en lifestyleberichtgeveng zeer gelijklopend”, aldus de CEO. “Maar een overname is geen must. We gaan goed nadenken voor we opnieuw op het overnamepad gaan. Of we het dossier gaan opvragen? We zullen het sowieso wel krijgen.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier