Roularta ontkent dat Franse magazines in de etalage staan

Redactie KW

Xavier Bouckaert, COO van Roularta, zegt aan Belga dat enkele partijen interesse hebben getoond voor de magazines, maar dat er op vandaag geen plannen zijn om te verkopen.


Er bestaat wel interesse voor de Franse magazines van de Belgische mediagroep Roularta. Het gaat onder meer om L’Express en het economische magazine L’Expansion. Er zijn vier of vijf kandidaat-kopers in de running, zegt een bron dicht bij het dossier aan AFP. De poot, die Roularta kocht in 2006 voor 210 miljoen euro, zou ‘te koop worden aangeboden voor enkele tientallen miljoenen euro’s’ en de deal zou ‘de komende weken worden beklonken’, aldus diezelfde bron vrijdag aan AFP.

Bij de mogelijke kopers zouden volgens AFP de Franse groep Vivendi zijn, en ook Marc Laufer, de grondlegger van de persgroep NewsCo, gesteund door miljardair Patrick Drahi. De groep Prisma Media (Bertelsmann), een van de leiders op de Franse magazinemarkt, wil geen commentaar geven op het dossier.

Xavier Bouckaert bevestigt vrijdagnamiddag dat er enkele partijen in Frankrijk belangstelling hebben getoond voor de magazines. “We bekijken hun aanbod, maar voorlopig is er niets concreet. We zijn nu niet van plan om te verkopen en hebben geen mandaat gegeven aan een bank”, aldus Bouckaert.

“Roularta Media Group is de laatste tijd inderdaad door verschillende partijen benaderd die interesse hebben voor de Franse activiteiten van de groep. In die context heeft Roularta beslist alle mogelijke strategische opties te bestuderen voor Groupe Express Roularta”, klinkt het in een persbericht. “In dit stadium heeft RMG evenwel geen intenties om zijn Franse activiteiten te verkopen en er is geen sprake van een officiële tekoopstelling”

(BELGA/FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier