Rollegem smult weer van frietjes

Tony Vandenbulcke en Cindy Snyers voor hun frituur in Rollegem. (foto EDB)©ELS DELEU
Tony Vandenbulcke en Cindy Snyers voor hun frituur in Rollegem. (foto EDB)©ELS DELEU
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Sinds kort kan je op Rollegemplaats weer terecht voor frietjes en snacks. Tony Vandenbulcke (49) en Cindy Snyers (46) staan er elke week van 17 tot 21 uur.

Tony en Cindy wonen in Marke. Tony volgde een hotelopleiding aan Ter Groene Poorte in Brugge. Hij werkte al als kok in woonzorgcentra in Lauwe en Kortrijk en is nu kok in woonzorgcentrum Ter Meersch in Avelgem. “Het is een droomjob”, zegt hij.

Cindy is verpleegkundige van opleiding. Ze is coördinator van het centrum orthopedie in AZ Groeninge.

Foodtruck

Stilzitten staat niet in het woordenboek van Tony en Cindy. Ze zijn in Marke actief in het verenigingsleven en hebben ook een foodtruck. In februari 2013 startten ze met hun eerste foodtruck, de Chillmobile. Na vier jaar verkochten ze die om brasserie Chills in Marke op te starten. “Een brasserie runnen was niet echt ons ding en we lieten de succesvolle zaak over”, zegt Cindy.

Vorig jaar kocht het koppel een Amerikaans ingerichte foodtruck. Ze namen het concept van ‘diner on wheels’ met Amerikaanse burgers en frieten over, maar ze doen ook zelfbereide ovenkoeken en pasta. Ze verzorgen evenementen en feestjes, maar door corona werd dit in hun eerste jaar tot een minimum beperkt. Wie de foodtruck in de toekomst wil vastleggen, kan dat via dineronwheels2.0@gmail.com of 0475 97 04 37.

Wedstrijd

“Toen we hoorden dat de frituur op Rollegemplaats ermee stopte, namen we contact met de stad”, aldus Tony. Vanaf vandaag staan Tony en Cindy elke vrijdag van 17 tot 21 uur met hun foodtruck op Rollegemplaats naast de kerk. Ze verkopen er frietjes, frisdranken, 14 snacks, Bicky Burgers, Bicky Mexicano en huisgemaakte vol-au-vent en stoofvlees. “Dat is ons assortiment waarmee we beginnen, maar het kan eventueel nog uitbreiden. We bakken niet in olie maar in vet dat we zelf mengen”, vertelt het enthousiaste koppel.

“We bakken niet in olie maar in vet dat we zelf mengen”

De foodtruck zal ook na corona op vrijdagavond naar Rollegem blijven komen. “Die avond kan de foodtruck niet gereserveerd worden voor feestjes.”

Voor de start van de frituur op Rollegemplaats loopt er tot eind maart een wedstrijd op de Facebookpagina van Diner on Wheels 2.0., waar er prijzen te winnen zijn. De inwoners van Rollegem kregen een flyer met een bon die ze gedurende de eerste maand ook kunnen inruilen.

(ED)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.