Rogier Maes opent nieuwe juwelierszaak in Varsenare: “Sterkte van een ‘aksesoir’ wordt te vaak onderschat”

“Ik heb de nodige ervaring en kennis over de markt om mijn klanten het geschikte product te kunnen aanbieden”, vertelt Rogier Maes. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
“Ik heb de nodige ervaring en kennis over de markt om mijn klanten het geschikte product te kunnen aanbieden”, vertelt Rogier Maes. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Sinds enkele maanden kent Varsenare, midden op de Gistelsesteenweg, een nieuwe juwelierszaak onder leiding van Rogier Maes (43). Je kunt er terecht voor een breed gamma aan juwelen voor jong en oud, handtassen, sjaals, horloges en modeaccessoires in het algemeen.

“Ik heb enorm veel gereisd en verschillende culturen en stijlen ontdekt”, vertelt Rogier Maes, een 43-jarige voormalige steward in de luchtvaart. “Tien jaar geleden voelde ik dat het tijd werd om mijn eigen leven op te bouwen in België. Via vrienden kreeg ik een job aangeboden als vertegenwoordiger van een Belgisch agentschap dat verschillende merken van juwelen vertegenwoordigt op de Belgische markt. Na bijna vijf jaar kreeg ik van een grote klant de mooie aanbieding om een van haar winkels uit te baten. Toch voelde ik snel dat ik het voor mijzelf nog beter wou aanpakken. Zo heb ik begin 2021 de stap gezet en de sprong gewaagd om mijn eigen winkel te openen. Ik voelde: ‘het is nu of nooit’.”

Je kunt bij Aksesoir terecht voor een breed gamma aan juwelen en modeaccessoires, voor jong en oud en dit in verschillende stijlen en prijsklassen. Ook heren en kinderen zijn hier meer dan welkom. “Ik heb aan beide kanten van de markt gewerkt, enerzijds als vertegenwoordiger en anderzijds als uitbater van een winkel dus zo heb ik de nodige ervaring en kennis over de markt om mijn klanten het geschikte product te kunnen aanbieden.”

Belgische merken

“Ik werk vooral samen met Belgische merken want we mogen trots zijn op wat we in België in huis hebben, zeker op het gebied van mode. Ik heb altijd al een passie gehad voor juwelen en mode in het algemeen en snel ingezien wat de kracht van juwelen kan zijn. De sterkte van een ‘ aksesoir wordt nog veel te vaak onderschat. Een outfit kan heel zijn magie en sterkte verliezen door ofwel de verkeerde afwerking ofwel de foute accessoires. Jammer genoeg is Aksesoir geopend zonder officieel openingsfeest. Maar we zijn zeker van plan, als alles voorbij is en de situatie normaliseert, iets te organiseren en te vieren voor sympathisanten.”

(NC)

Aksesoir, Gistelsesteenweg 110, 8490 Varsenare. Meer info: https://www.aksesoir.be/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.