Roeselare steunt projecten om kansengroepen aan het werk te zetten

© Frank Meurisse
Philippe Verhaest

De stad Roeselare trekt jaarlijks 65.000 euro uit om projecten te steunen die kansengroepen begeleiden op de arbeidsmarkt.

Kansengroepen aan het werk zetten en houden is een belangrijke missie voor de stad Roeselare. “Daarom maken we jaarlijks 65.000 euro vrij om enkele projecten te steunen”, aldus schepen van Sociale Economie José Debels (CD&V). “Onze regio heeft met 5,1 procent een van de laagste werksloosheidsgraden van Vlaanderen, maar de helft van de werklozen blijkt laaggeschoold te zijn. Ook voor hen moeten we een inspanning doen.”

Het voorbije jaar steunde Roeselare drie projecten. Stuwkracht helpt jongeren aan een passende werkplek en zorgt voor een gezonde mix tussen school en opleiding op de werkvloer. Een tweede initiatief is 13Troef, waarbij dertien werkzoekenden en mensen met een leefloon naar een job begeleid worden. Het project ging in mei van start en begeleidde tot nu toe al twintig mensen.

Een laatste project is Mogowze, waarbij leerlingen van BuSo Sint-Idesbald aan de slag gaan bij de Kringwinkel Midden-West-Vlaanderen en er oude meubels een nieuw leven geven. Zijn zijn actief in het logistiek centrum van de Kringwinkel in Ingelmunster. In september waren er drie leerlingen bij Mogowze actief, nu zijn dat er al acht.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier