Roeselaars tennismerk Snauwaert keert terug

Redactie KW

Bijna 25 jaar na het faillissement maakt het legendarische Belgische tennismerk Snauwaert, dat ontstond in Beveren nabij Roeselare, een comeback.

Enkele Vlaamse ondernemers haalden de merknaam en de rechten van onder het stof en willen vanaf begin volgend jaar opnieuw Snauwaert-tennisrackets op de markt brengen.

“We zijn al twee jaar bezig met de ontwikkeling van heuse premiumrackets die technologisch de concurrentie met de absolute topmerken aankunnen. Bedacht in Vlaanderen, maar om financiële redenen geproduceerd in China”, zegt Dimitri Meessen, hoofd design bij het nieuwe Snauwaert. Xavier Malisse werd aangetrokken als merkambassadeur.

Het gamma zal behalve rackets ook tennisballen, topsnaren en grips bevatten, en later moeten nog schoeisel en kledij volgen.

Snauwaert werd in 1928 opgericht door Valeer Snauwaert en Eugeen Depla in Beveren en groeide in de jaren zeventig uit tot een wereldspeler. Het verkocht toen ongeveer 3 miljoen rackets per jaar. Een van de grote concurrenten was een ander Belgisch merk, Donnay. De komst van goedkope rackets van composiet uit Azië luidde in de jaren tachtig het begin van het einde in, en in 1991 ging Snauwaert failliet.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.