Robin Bonnier start als zelfstandige met Photo en Video Services

Robin Bonnier heeft een passie voor fotografie en video's. © gf
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Half maart, in volle coronacrisis, startte Robin Bonnier (26) zijn Photo en Video Services-zaak op in bijberoep.

Robin woont in Bissegem en studeerde grafische media en printen. Hij werkt als leidinggevende in een lasafdeling in een Zwevegems bedrijf. “Ik heb een goede vaste job en werkzekerheid. “Mijn zelfstandige activiteit blijf ik in bijberoep doen.”

Zijn eerste videocamera kreeg Robin cadeau voor zijn vormsel. “Van kinds af aan was ik met een vriend al bezig met video’s maken en monteren. Ik vind nog meer voldoening in videowerk omdat het wat moeilijker is. Je kan er veel mee doen en experimenteren. Foto’s nemen, doe ik natuurlijk ook graag.” Hij was ook vele jaren bezig met muziek maar zijn passie ligt nu veel meer bij video’s en foto’s.

Foto’s van afterparty’s

Robin is al jaren bestuurslid bij Jeugdhuis de Plekke in Bissegem. “Ik maakte al video’s en foto’s van afterparty’s in het jeugdhuis en voor vrienden. Doordat we in De Plekke met Brouwerij De Brabandere werken, kreeg ik wat werk voor de brouwerij om promo voor Bavik te maken. Ik vind zo’n werk voor bedrijven en producten heel fijn om te doen en wil dat nog wat uitbreiden. Er is een markt voor. Ik ben trouwens niet echt de communie- of huwelijksfotograaf, wat niet wil zeggen dat dit niet mogelijk is.”

Robin is half maart zelfstandige geworden. Hij kon zich in die tijd goed opwerken en kan nu de horeca weer opent volledig zijn ding doen. Hij kocht ook al degelijk materiaal aan. “Als een foto op de grootte van een vrachtwagen moet afgedrukt worden, moet je degelijk materiaal leveren.” Robin staat open om nog meer ervaring op te doen en nieuwe opdrachten binnen te halen. “Misschien kan ik ook met anderen samenwerken!” klinkt het enthousiast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier