Ring Shopping verwelkomt vijf nieuwe winkels, sportketen SportsDirect blijft dan toch

Shopping manager Bruno Devriese. © LOO
Redactie KW

Ring Shopping, het winkelcentrum aan de Ringlaan op de grens tussen Kuurne en Kortrijk, doet het goed. Dat zegt Shopping manager Bruno Devriese. “Dit jaar zullen we de kaap van 3,5 miljoen bezoekers ronden, een stijging van 9 procent ten opzichte van vorig jaar.” Daarnaast kondigt het shoppingcentrum de komst van vijf nieuwe winkels aan.

Heel recent openden drie nieuwe winkels de deuren. Met Brice, een herenwinkel gespecialiseerd in stadskledij, Produstore, een zaak die focust op telefoonaccessoires voor alle modellen en een nieuwe River Woods-boetiek op de bovenverdieping groeit het aanbod verder.

Binnenkort worden daar nog twee extra zaken aan toegevoegd. Electro Depot opent in het voorjaar haar tweede Vlaamse vestiging in het Ring Shopping. De winkel zal zo’n 1.600 m² groot zijn en herbergt alles wat te maken heeft met huishoud, elektro en multimedia. De Franse keten opende de voorbije tien jaar 65 winkels in heel Frankrijk. “Het gaat om een veelgevraagde sector die tot op heden bij ons nog niet aanwezig was”, zegt Shopping manager Bruno Devriese. “Hun komst komt onze commerciële mix alleen maar ten goede.” Electro Depot opent in maart 2018.

Stijgende bezoekersaantallen

Daarnaast komt er op de benedenverdieping ook een nieuwe horecazaak van 400 m². “Horeca is hier enorm succesvol. Met een groot buitenterras zal deze nieuwe zaak perfect aan de noden van onze klanten beantwoorden. Bovendien blijven de bezoekersaantallen stijgen. Dit jaar zullen de kaap van 3,5 miljoen bezoekers bereiken, wat een stijging van 9 procent betekent tegenover vorig jaar”, aldus Devriese.

Sports Direct niet definitief weg

Eerder dit jaar raakte bekend dat de Kuurnse vestiging van de Britse sportketen SportsDirect met sluiting bedreigd werd. Overleg tussen vakbonden en directie bracht geen soelaas, waarna begin september een grote uitverkoop startte. Normaal gezien zou de winkel eind november de deuren sluiten. Maar Bruno Devriese van Ring Shopping ontkent die sluiting nu. “De keten blijft voorlopig deel uitmaken van ons shoppingcenter. De sluiting die SportsDirect boven het hoofd hing, is niet definitief“, zo stelt hij.

De Sint komt

Op woensdag 15 november om 14 uur maakt Sinterklaas zijn grote intrede in Ring Shopping. Daarna zal de goedheilig man elke woensdag- en zaterdagnamiddag – tot en met 2 december – tussen 14 en 18 uur aanwezig zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier