Ring Shopping Kortrijk ondergaat een make-over

Redactie KW

Een strakke look omgeven door een gezellig, groen kader: dat is wat we mogen verwachten van de renovatieplannen van winkelcentrum Ring Shopping. Na bijna 50 jaar worden dit jaar de werken gestart om de gevel onder handen te nemen. Ook buiten staan er wat veranderingen op de planning: de omgeving rond enkele ingangen en de horecaterassen wordt aangelegd met groen en er komen rustzones en een evenementenplein.

2021 wordt dus een investeringsjaar voor Ring Shopping Kortrijk. Na de komst van verschillende nieuwe winkels binnenin het centrum, wordt nu ook de buitenkant serieus aangepakt. De nieuwe gevel van het gebouw wordt vijf meter hoger dan de bestaande, wat de visibiliteit vanaf de Ringlaan ten goede zou moeten komen. Van de gratis parking wordt geen afscheid genomen, die wordt gepimpt met een overdekte passerelle, rustzones en een evenementenplein.

Verhuizing servicehart

De werken gaan van start op 25 mei 2021 en zullen ongeveer een jaar duren. Ingang 3 (ter hoogte van Sports Direct, Pearle en Electro Depot) is als eerste aan de beurt. Eind juli kun je terecht bij het infopunt ‘The Point’ op een nieuwe locatie: tussen Albert Heijn en Foobia. Ook het aanbod van dit servicehart wordt uitgebreid. Pakketten afhalen, een naaiatelier, powerbanks uitlenen, een inpaktafel, een fotoprintservice en de verkoop van lokale producten komen bij de bestaande diensten.

(Phebe Somers)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.