Ring Shopping biedt horeca meer terrasruimte aan

Olaf Verhaeghe

Wereldhave Belgium, de holding boven onder meer Ring Shopping in Kuurne, biedt 2.000 vierkante meter extra ruimte aan de 51 horecazaken in haar winkelcentra. De cafés en restaurants mogen die ruimte vanaf 8 juni drie maanden gratis gebruiken om extra tafeltjes en terrassen te plaatsen bij de heropstart na de coronamaatregelen.

Wereldhave Belgium is een van de grootste spelers op vlak van winkelcentra in ons land. Ook Ring Shopping op de grens van Kuurne met Kortrijk maakt deel uit van de groep. De komende drie maanden biedt de uitbater 51 horecazaken in de winkelcentra de mogelijkheid om extra terrasruimte in te palmen. “Het gaat zowel om ruimtes indoor als outdoor, in totaal om zo’n 2.000 vierkante meter verspreid over vijf winkelcentra“, zegt Ine Beeterens van Wereldhave Belgium.

De horeca, die op maandag 8 juni opnieuw mag openen na de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad, heeft volgens Wereldhave die ruimte nodig om de afstandsregels die gelden te kunnen respecteren. “Zonder die extra vierkante meters kunnen de uitbaters hun inkomsten onmogelijk op peil houden. De ruimte is nodig om de klanten veilig te kunnen ontvangen”, aldus Ine Beeterens nog.

Wereldhave Belgium belooft ook om voor een mooie en uniforme aankleding te zorgen voor de vijf winkelcentra om hen een extra boost te geven. Daarvoor wordt een beroep gedaan op externe partners, zoals het bedrijf dat onder meer de VIP-zone op Rock Werchter ontwerpt. De eerste reacties van de winkelcentra zijn alvast zeer positief.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier