Rik Verheye bedankt handelaars en klanten tijdens Weekend van de Klant

Redactie KW

Tijdens het weekend van 5 en 6 oktober vindt de derde editie van Weekend van de Klant in Vlaanderen plaats. Op zaterdag doorkruist Rik Verheye de provincie om in de huid van handelaars te kruipen.

In meer dan honderd steden en gemeenten in Vlaanderen gaat op 5 en 6 oktober de derde editie van het Weekend van de Klant door. “12.718 handelaars doen mee“, vertelt Brecht Clyncke, regioverantwoordelijke voor Unizo. “In West-Vlaanderen zijn dat er 2026. Met dit weekend bedanken Unizo West-Vlaanderen en Provincie West-Vlaanderen de handelaars die elke dag, vaak 7 op 7, in hun zaak blijven staan.” Unizo deelt samen met Provincie West-Vlaanderen en Ondernemerscentrum West lokale streekproducten uit aan de handelaars met het label 100% West-Vlaams.

In de Kortrijksestraat in Oostkamp kroop Rik bij slager Piet De Fruyt in de huid van een echte slager om de klanten te bedienen, en boodschappen af te rekenen.
In de Kortrijksestraat in Oostkamp kroop Rik bij slager Piet De Fruyt in de huid van een echte slager om de klanten te bedienen, en boodschappen af te rekenen.

“Weekend van de Klant is hét moment waarop de handelaars hun klanten kunnen bedanken en hen extra in de watten leggen met een leuke attentie”, zegt Wouter Blomme, directeur Unizo West-Vlaanderen. Ook zetten duizenden winkels in Vlaanderen dit weekend hun klanten in de bloemetjes. “Het weekend is dan ook de ideale gelegenheid om aandacht te vragen voor de grote en kleine handel op West-Vlaamse bodem”, aldus directeur Blomme.

“Goede boodschapper”

Elk jaar haalt Unizo West-Vlaanderen er ook een bekend gezicht bij met een West-Vlaamse link die de handelaars bedankt. Dit jaar is dat Rik Verheye die in de huid van zelfstandige ondernemers kruipt en hen in hun zaken helpt. Op zaterdag 5 oktober bezocht hij ‘s morgens Nieuwpoort en Oostkamp en ‘s middags Tielt en Menen. “Het is een beetje een roadtrip door West-Vlaanderen”, deelt de acteur mee.

In't Kousenmandje in Tielt bediende Rik als verkoper schepen Hedwig Verdoodt.
In’t Kousenmandje in Tielt bediende Rik als verkoper schepen Hedwig Verdoodt.© SD

“Toen ze mij vroegen om dit te doen was ik er meteen voor te vinden. Normaal ben ik karig met dit soort festiviteiten, maar dit verhaal klopte voor mij. Ik kom zelf uit een familie van zelfstandigen. Dit valt samen met wie ik ben.” Rik Verheye vindt het Weekend van de Klant een nobel gegeven. “Niets is zo leuk als mensen bedanken en de goede boodschapper te mogen spelen”, vindt hij.

In Menen bracht Verheye een bezoek bracht aan het kaas- & eetwinkeltje Het Kazematje op de Grote Markt. “Nooit gedacht dat ik nog eens ging rondgaan met een plateautje pintjes of een schoteltje plakken kaas. Ik ben ook blij om hier nog eens in Menen te zijn. Ik ken deze stad hier héél goed, heb hier zelf nog een lief gehad”, lacht Rik.

Rik Verheye bedankt handelaars en klanten tijdens Weekend van de Klant
© (Foto Nicolas Verhaeghe)

“Gevoel van waardering”

Ook de klanten zijn wel te vinden voor het Weekend van de Klant. Francine Callebout gaat niet vaak naar kleine handelaars, maar vindt dit zeker een goed gegeven. “Ik zou zeker nog eens terugkeren als ik goed als klant wordt behandeld en gewaardeerd”, vertelt ze. Ook vrienden Luc Maex en Benny Sleegers noemen dit een leuk evenement. “Zo’n event geeft je als klant een gevoel van waardering. Wij bezoeken heel dikwijls kleine zaken en zoeken zo het sociale contact op. Online kopen wij daarom ook maar weinig”, zeggen ze.

(DV)

Meer info over de Weekend van de Klant via https://www.weekendvandeklant.be/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier