Rik De Nolf geeft fakkel door bij Roularta

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Mediagroep Roularta krijgt vanaf 1 januari 2016 een nieuwe CEO.

Rik De Nolf, die de groep bijna 35 jaar lang leidde, schuift dan door naar de post van bestuursvoorzitter. Hij wordt als CEO opgevolgd door zijn schoonzoon Xavier Bouckaert, zo bevestigt Roularta vrijdag een bericht in De Tijd.

Als voorzitter van de raad van bestuur neemt De Nolf de plaats in van baron Hugo Vandamme, die die functie twaalf jaar lang uitoefende en nu erevoorzitter wordt. “Als uitvoerend voorzitter van de groep blijft De Nolf verder actief en nauw betrokken bij de verdere expansie”, stelt Roularta in een persbericht.

Sinds 2005 bij Roularta

De 40-jarige Bouckaert is licentiaat in de rechten en notariaat, en behaalde nadien nog een postgraduaat bedrijfskunde. Hij startte zijn loopbaan als notarieel jurist en kwam in dienst van Roularta in 2005 als bedrijfsjurist en later als group controller. Sinds 2009 is hij COO en directeur magazines.

Roularta Media Group geeft in België onder meer Knack, Trends en De Streekkrant uit. Verder is de groep voor de helft aandeelhouder in Medialaan, de moederholding achter onder meer VTM, 2BE, en Q-Music.

(Belga – Video WTV/Focus)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier