Revor Group brengt 100 procent recycleerbare matras, gemaakt uit PET-flessen, op de markt

Redactie KW

De Kuurnse matrassen- en beddenfabrikant Revor Group uit Kuurne heeft een bijzondere nieuwe matras, die 100 procent recycleerbaar is, gelanceerd. De producent was er eerder al laureaat mee op de Baltazaraward voor Innovatie op de Meubelbeurs in Brussel.

Alleen al in België worden per jaar meer dan 1 miljoen matrassen op het stort of in brandovens gegooid. Met het nieuwe 100 procent recycleerbare concept wil Revor Group de afvalberg van oude matrassen inperken en zetten ze in op een duurzame manier van produceren.

“De circulaire matras is het resultaat van maandenlange research en development”, duidt zaakvoerder Jan Maes. “Hierbij werkten we intensief samen met bedrijven actief in de grondstof en recycling business. De volledige matras wordt opgebouwd met slechts twee basisgrondstoffen: metaal en gerecycleerde PET-flessen. Hiermee worden alle componenten van de matras voorzien.” Op het einde van zijn levensduur kan de matras volledig gerecycleerd worden en kunnen de grondstoffen worden hergebruikt voor het maken van een nieuwe matras.

“De matras werd getest door klanten op de Meubelbeurs van Brussel en door de medewerkers van Revor Group zelf”, aldus Jan nog. “Op vlak van comfort was de algemene consensus dat de matras zeker evenwaardig is met een traditionele matras. Enkel de prijs is nog een werkpunt zodat dit ook gecommercialiseerd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier