Olivier Lanszweert (39) heeft een tijdje geprobeerd om zijn restaurant Nous in de Kleine Sint-Amandstraat in Brugge te runnen conform de corona-afstandsregels. Het bleek een schier onmogelijke opdracht. "In normale tijden hebben we een capaciteit van zo'n 22 couverts binnen en 8 buiten. Nu is dat gereduceerd tot 12 binnen en 4 buiten. Als we volledig volgeboekt zijn, draaien we misschien net break-even. Maar dan sta je eigenlijk voor niets te werken. En daar komt nog bij dat we verre van altijd volgeboekt zijn want er loopt nog s...

Olivier Lanszweert (39) heeft een tijdje geprobeerd om zijn restaurant Nous in de Kleine Sint-Amandstraat in Brugge te runnen conform de corona-afstandsregels. Het bleek een schier onmogelijke opdracht. "In normale tijden hebben we een capaciteit van zo'n 22 couverts binnen en 8 buiten. Nu is dat gereduceerd tot 12 binnen en 4 buiten. Als we volledig volgeboekt zijn, draaien we misschien net break-even. Maar dan sta je eigenlijk voor niets te werken. En daar komt nog bij dat we verre van altijd volgeboekt zijn want er loopt nog steeds veel minder volk dan gebruikelijk rond in Brugge", vertelt Olivier, die de hotelschool Spermalie doorliep en een zevende jaar volgde in Ter Groene Poorte.Olivier bekwaamde zich verder in onder meer het restaurant van hotel Die Swaene, De Karmeliet, Tom's Diner en Fre's Diner, Du Phare en Den Dyver. "Omdat het dus eigenlijk niet rendabel bleek zijn we op zoek gegaan naar andere oplossingen", gaat Olivier verder. "En aangezien we hier in Oostkamp, in de Wollestraat, over een nogal grote tuin beschikken, kwam ik al vlug op het idee om onze klanten hier te ontvangen. Eigenlijk hebben we het restaurant zo goed als helemaal leeggehaald. Zelfs alle keukentoestellen hebben we verhuisd."Olivier heeft zijn tuin nu omgetoverd tot 'Nous outdoor - open air restaurant Oostkamp'. Hij zal er alvast een pak meer gasten kunnen ontvangen dan in het eerder klein bemeten restaurantje in de Brugse binnenstad. "Omdat we toch wel rekening moeten houden met het typisch Belgische zomerweer, waarbij zonnige dagen afgewisseld worden met regenachtige, laten we een grote stretchtent plaatsen, een met grote zeildoeken die aan palen bevestigd zijn", stipt Olivier aan."Dit zomerse outdoorproject elke vrijdag, zaterdag, zondag en maandag doorlopend open zijn van 12 uur tot 22 uur. Om 20 uur ontvangen we de laatste gasten en omstreeks 22 uur sluiten we af, om de rust van de buren niet te verstoren. Vanaf het middaguur is iedereen dus welkom voor de lunch, maar ook om iets te komen drinken en te genieten van de 'sharingfood'", doet Oliver al watertanden.Vanaf 17 uur volgt 'Nous op de BBQ'. "Daarbij focussen we op kwaliteitsrunds- en varkensvlees op de grill. Voor het vlees werken we samen met lokale Oostkampse boeren. Net als in het restaurant zorgen we ook voor culinaire bijgerechten geïnspireerd op de verschillende continenten."Het outdoorproject loopt al zeker tot eind augustus. "Ik hoop dat tegen dan de coronamaatregelen wat versoepeld zijn want het is toch wel de bedoeling om het restaurant in Brugge opnieuw op te starten", besluit Olivier. Nous outdoor gaat van start op vrijdag 3 juli. Info: https://www.facebook.com/restonous.