Restaurant Beudaert pakt uit met hoogste zomerbar van Kortrijk

v.l.n.r. Natacha Jaumain, Sofie Delbeke en Matthieu Beudaert © EDB
Olaf Verhaeghe

Matthieu Beudaert, Sofie Delbeke en Natacha Jaumain slaan de handen in elkaar voor een nieuw zomers project. Op de eerste verdieping boven restaurant Beudaert openen ze Bar Tropical. Vanop de eerste verdieping heb je een uniek zicht op het plein.

“Beleef de vakantie in eigen stad, in Bar Tropical.” Met die slagzin nodigen Matthieu Beudaert, Sofie Delbeke en Natacha Jaumain de Kortrijkzanen uit naar hun nieuwe zomerbar. “Dit jaar hoef je geen kilometers te rijden voor zon, cocktails en zomerse vibes. Tropische sferen beleef je gewoon op het hoogste terras van de stad“, klinkt het. “Het ultieme vakantiegevoel beleef je deze zomer gewoon in het hart van de stad.

Matthieu Beudaert en Sofie Delbeke ruilden Table d'Amis en Gastrobar Gust in voor Beudaert. Op de eerste verdieping van hun restaurant richten ze nu een zomerbar in.
Matthieu Beudaert en Sofie Delbeke ruilden Table d’Amis en Gastrobar Gust in voor Beudaert. Op de eerste verdieping van hun restaurant richten ze nu een zomerbar in.© KDS

In september vorig jaar startten Matthieu Beudaert en Sofie Delbeke met hun nieuwe concept Beudaert. “Doordat we Table d’Amis en Gastrobar Gust samenbrachten in Beudaert op het gelijkvloers, bleef de bovenverdieping leeg“, vertelt Matthieu. “De ruimte gebruiken we wel vaak voor groepen en events. Toch vonden we het jammer dat niet iedereen meer van het unieke terras kan genieten. Het is een bijzondere plaats in het hart van de stad.”

Karamblas

Creatieve duizendpoot Natacha Jaumain is altijd wel op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze is de stichter van Karamblas en de bezieler van veel Kortrijkse evenementen. Matthieu en Sofie vonden in haar de ideale partner om van de eerste verdieping een gezellige, zomerse bar te creëren. “We willen de zon naar binnen brengen en zorgen voor een unieke sfeer. Beleving staat centraal. Ook de thuisblijvers zullen hier het ultieme vakantiegevoel ervaren”, belooft Natacha.

Natacha Jaumain.
Natacha Jaumain.© Jozefien Eggermont

Overdag is het de ideale plaats om te genieten van een cocktail en wat fingerfood in de rust tussen de bomen. Op vrijdag- en zaterdagavond mag er al eens gedanst worden. “Het wordt een ideale ontmoetingsplaats voor de thuisblijvers. Met kleine events kan iedereen in eigen stad de vakantie ten volle beleven.”

Bar Tropical, een tropisch paradijs in het hart van de stad, zal open zijn van 17 mei tot halfweg oktober, op vrijdagavond vanaf 18 uur, op zaterdag vanaf 14 uur en op zondag vanaf 11 uur. In de maanden juli en augustus ook op donderdagavond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier