Jean-Philippe werkte jarenlang aan de zijde van de Schotse topchef Gordon Ramsay. Als je zijn naam intikt op Google merk je meteen dat hij een grote meneer is in de horecawereld. Hij was manager van het Londense Ramsay-restaurant 'Petrus' in de Londense wijk Knightsbridge, maar raakte vooral bekend omwille van zijn passage in de eerste zeven seizoenen van 'Hell's Kitchen', een van de meest succesvolle Amerikaanse tv-programma's. Het haalde maar liefst 30 miljoen kijkers. Jean-Philippe was de rechterhand van Ramsay sinds 1995. In 2011 besloot Jean-Philippe zijn eigen geluk te zoeken en opende een restaurant in Oostende: Bentley's.
...

Jean-Philippe werkte jarenlang aan de zijde van de Schotse topchef Gordon Ramsay. Als je zijn naam intikt op Google merk je meteen dat hij een grote meneer is in de horecawereld. Hij was manager van het Londense Ramsay-restaurant 'Petrus' in de Londense wijk Knightsbridge, maar raakte vooral bekend omwille van zijn passage in de eerste zeven seizoenen van 'Hell's Kitchen', een van de meest succesvolle Amerikaanse tv-programma's. Het haalde maar liefst 30 miljoen kijkers. Jean-Philippe was de rechterhand van Ramsay sinds 1995. In 2011 besloot Jean-Philippe zijn eigen geluk te zoeken en opende een restaurant in Oostende: Bentley's. Vijf jaar geleden stapte chef David Dewaele mee in het verhaal van Bentley's. David verwierf naam en faam als sous-chef van sterrenchef Geert Van Hecke in De Karmeliet in Brugge. Eind september loopt het handelscontract in de Van Iseghemlaan af. Jean-Philippe en David gaan vanaf oktober elk hun eigen weg. "Ruim vijf jaar geleden kwam ik eten in Bentley's en Jean-Philippe vertelde me toen dat hij op zoek was naar een chef", opent David. "Zo raakten we aan de praat. Uiteindelijk werd ik vennoot. Ik beman de keuken en Jean-Philippe doet de zaal. We werken goed samen en vullen elkaar perfect aan." Met het einde van Bentley's in het achterhoofd liet David zijn oog vallen op een pand op de hoek van de Christinastraat en de Sint-Sebastiaanstraat. "Het pand stond al even leeg en werd vroeger ingevuld als bakkerij. Al snel kwam ik tot een overeenkomst met de eigenaar.""Begin oktober start ik er een dagzaak met tapas, uitgebreide lunch en koffie. Maar niet voor we gestart zijn met een heerlijk ontbijt. Ik zal de zaak samen met mijn vrouw runnen. We zullen letterlijk koken in het midden van het restaurant in een open keuken. We mikken op een 22-tal zitplaatsen. In de nieuwe zaak trekken we de gastronomische lijn van Bentley's door", aldus David. Ook Jean-Philippe heeft grootse plannen, maar daarvoor is hij nog op zoek naar een pand. Niet in Oostende maar in Brugge. "Mijn vrouw en ik hebben ons hart verloren aan de charme van Brugge", glundert Jean-Philippe. "Mijn vrouw is Thais van afkomst en stamt uit een familie van landbouwers. Van kleins af aan werkte ze mee in de keuken en op het land. Alhoewel ze een verpleegsteropleiding genoot, werd voeding in de loop der jaren haar grote passie. Vijf jaar geleden leerden we elkaar kennen. Het is de gezamenlijke interesse in voeding die ons bijeenbracht." Voorlopig heeft Jean-Philippe nog geen zicht op een pand, maar naar eigen zeggen kan het soms snel gaan. "Men verklaart ons gek om in deze tijden een nieuwe zaak op te starten in Brugge", lacht hij. "Maar ik hou van uitdagingen, dus waarom niet. We weten perfect waar we naartoe willen. We willen de keuken zoals bij Bentley's combineren met het exotische. Het wordt een fusie tussen de elementen die we hier hebben en de exotische elementen van mijn vrouw.""Twee jaar geleden was er de vermelding in de Michelingids. We bogen op een bijna foutloos parcours in de Bentley's. Er komt een einde aan dit hoofdstuk, maar er komt voor beiden een nieuw hoofdstuk aan", aldus Jean Philippe. Voorlopig werd de huidige zaak nog niet verhuurd. "We hopen ergens dat Bentley's verdergezet wordt, maar we vrezen er wat voor. Hoe dan ook, we gaan als vrienden uit elkaar, voor alle duidelijkheid. We zullen elkaars restaurant zeker bezoeken in de toekomst", besluit David.