Rentalift met afdeling in Izegem mag twee minitelescoopkranen leveren aan 15de Wing in Melsbroek

De minitelescoopkranen zullen ingezet worden voor herstellingen, overal ter wereld, aan de A400M. © gf
Redactie KW

Rentalift, sedert 2018 opgenomen in de groep Van Den Dorpe uit Oudenaarde, pakt met een unieke verkoop uit. Het mag binnenkort twee minitelescoopkranen leveren aan de 15de Wing in Melsbroek. Zij zullen ingezet worden voor herstellingen, overal ter wereld, aan de A400M, de opvolgers van de C130 in het Belgische leger. Eerstdaags worden ze geleverd.

“De eerste contacten met het Belgische leger werden gelegd op de beurs Matexpo in september 2019”, opent Davy Bintein, verantwoordelijke verkoop bij Rentalift. “Daarna werd een officiële aanbesteding uitgeschreven. Vorig jaar in november is deze uiteindelijk toegewezen aan ons bedrijf. Het is een uniek project geworden, want beide kranen moesten luchttransporteerbaar zijn. Ze moeten immers mee op de vele missies van ons leger om aan de nieuwe Airbus A400M te kunnen werken.”

“Onze fabrikant Jekko uit Italië zorgde voor de nodige technische aanpassingen die nodig waren om te kunnen meevliegen in het toestel. Momenteel zijn het de enige twee kranen in de wereld die de juiste aanpassingen meekregen om vervoerd te worden op de A400M. Eerstdaags mogen we onze twee kranen afleveren op Melsbroek.”

Rentalift behoort tot de groep Van Den Dorpe met vestigingen in Kallo, Oudenaarde en Izegem. De groep telt 120 medewerkers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier