Recyclagebedrijf Galloo verhuist naar Ovenhoek in Roeselare

Galloo heeft de vestiging in Roeselare officieel ingehuldigd. (foto Bert Feys)
Koen Kerkaert
Koen Kerkaert Medewerker KW

Vrijdag werd de nieuwe site van Galloo Roeselare officieel ingehuldigd. Dit recyclagebedrijf is een klinkende naam in de sector en de Roeselaarse nieuwbouw een belangrijke schakel in hun totaalconcept.

Galloo is een begrip in de recyclagesector en één van de belangrijkste West-Europese bedrijven op het vlak van ferro- en non-ferrometalen. In Frankrijk, Nederland en België telt het 42 filialen en stellen ze 738 personeelsleden tewerk. “We recycleren jaarlijks meer dan één miljoen ton afgedankte consumptiegoederen en fabrieksschroot tot nieuwe grondstoffen”, aldus gedelegeerd bestuurder Pierre Vandeputte. “De metalen, die worden ingezameld bij Gallo Roeselare, gaan na een voorscheiding op de werf rechtstreeks naar de verwerkingssites in Menen of Gent. Dankzij een ingenieus procedé tot nieuwe secundaire en zuivere grondstoffen, worden ze op een ecologische manier gerecycleerd.” Deze Roeselaarse afdeling is een erg belangrijke schakel in hun recyclageketting.

“Met onze voortdurende investeringen in een modern machinepark en onze ervaren ingenieurs, die steeds nieuwe technieken ontwikkelen, blijven we streven naar 100 procent recyclage en 100 procent leefbaarheid. Begin dit jaar verhuisden we van de Mandellaan naar de Ovenhoek. We zijn enorm trots op dit nieuwe filiaal met een ruime overdekte koer van 6000 m², vervaardigd uit geluidsisolerende panelen, waar de afgedankte metalen worden opgeslagen. Deze investering heeft als doel de particuliere en professionele klanten in een ruime, nette omgeving te ontvangen en eventuele overlast voor buren tot een absoluut minimum te beperken. In het gebouw kozen we voor energie-efficiënte technieken zoals LED-verlichting en zonnepanelen als energiebron. Dit concept is trouwens de norm voor alle toekomstige projecten van onze firma.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.