Receptie bij Oostendse tijdelijke vistrap

Redactie KW

Schepen Martine Lesaffre organiseerde zaterdagmiddag een receptie ter hoogte van de tijdelijke vistrap.

Genodigden en voorbijgangers konden proeven van een drankje en een gebakken visje. Hoofddoel was erop te wijzen dat stad Oostende een inspanning gedaan heeft om de visverkopers van de trap, tijdens de realisatie van de noodzakelijke nieuwbouw, de kans te geven verder hun brood te verdienen. De schepen bedankte de visverkopers van de zeven kramen met een fles cava. Luc Bogaert was één van de gelukkigen.

“De oude vistrap was vervuild en zat vergeven van de ratten”, vertelt Luc Bogaert van de 062. “De stad heeft voor een tijdelijke oplossing gezorgd. Het is moeilijk werken. Veel plaats is er niet maar we kunnen onze job verder doen. We hebben de nodige kosten moeten doen en de oude kramen wat meer kleur en uitstraling gegeven. We doen ons best om alles proper en vers te houden zodat de klanten blijven komen naar onze trap.”

“Ik ben tevreden dat we een tijdelijke oplossing gevonden hebben”, wist de schepen. “Ik besef dat het geen ideale oplossing is, maar we hebben onze uiterste best gedaan. Ik denk dat iedereen tevreden is. Ze kunnen werken en hun zaak is niet gesloten. De werken aan de nieuwe vistrap zitten op schema. Volgende week worden de belangrijke funderings- en rioleringswerken aangevat en de realisatie van het gebouw, hoofdzakelijk in prefab, zal heel vlug gaan. Er zijn absoluut geen problemen, ik volg het dossier op de voet. In december zal de nieuwe trap er staan, mooier, veiliger en professioneler dan de oude trap, die niet meer beantwoordde aan de normen van het federaal voedselagentschap.” (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.