Raamdecorateur uit Heule bekroond met Handmade in Belgium-label

Redactie KW

Delphine Soete uit Lendelede heeft vrijdagavond het Unizo-authenticiteitslabel voor ambachtelijke ondernemers ‘Handmade In Belgium’ (HIB) gekregen voor haar onderneming ‘Raamdecoratie Soete’ in Heule.

Mattijs Baekelant reikte het label uit in haar zaak aan het Lagaeplein. “Ik besloot jaren geleden om met mijn opleiding in confectie aan de slag te gaan. Zo startte ik thuis op de zolder”, vertelt ze. “We verhuisden twee keer binnenshuis, tot we toch op zoek gingen naar een grotere locatie.” Ondertussen groeide het bedrijf en sinds enkele jaren werken twee medewerkers bij Delphine in het atelier op het Lagaeplein in Heule. In het atelier vind je allerlei stoffen, van waaruit vertrokken wordt om kwaliteitsvolle gordijnen te maken. “Bij ons wordt alles met de hand gemaakt. Ik ga persoonlijk alles opmeten en overleg met de klant welke stoffen het best tot hun recht komen. We werken nooit in serie, maar stikken gordijn per gordijn, tot het perfect afgewerkt is.”

Om een HIB-label te ontvangen moet een onderneming aan verschillende voorwaarden voldoen. Zo moet de ambachtelijke ondernemer zijn beroep in hoofdberoep uitoefenen, mag hij of zij maximum 20 werknemers in dienst hebben, moet het product minstens 50 procent ‘handmade’ zijn, heeft het product een zekere nutsfunctie en is het uniek in zijn soort. Delphine mag nu ook andere kandidaat-ontvangers van een authenticiteitslabel aanduiden.

(EDB – Foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier