Proxy Delhaize opent vestiging in Langemark

De gebouwen werden volledig gerenoveerd. (foto RB)
Redactie KW

Proxy Delhaize opent in april of mei een nieuwe vestiging in Langemark. De winkel krijgt een onderkomen in de gebouwen van de voormalige Carrefour.

Eric Schoorens opende samen met zijn partner Francine Blanckaert halfweg de vorige eeuw een Unic in de Bakelandtgemeente. “Op 1 oktober 1969 openden wij onze deuren”, vertelt Francine. Na vele jaren overwogen we in het millenniumjaar om onze zaak te stoppen. In die tijd schakelden we over van Unic naar GB en Kortemarkenaar Wilfried Pollet nam in 2002 ons warenhuis over. Hij startte onder de vlag van GB en dat werd later Carrefour.”

Uitbater gezocht

Vorig jaar hield Carrefour een grote uitverkoop en halfweg februari 2019 gingen de deuren definitief dicht en stonden de gebouwen te koop. Proxy Delhaize nam de zaak over en liet de gebouwen renoveren, vooral langs de buitenzijde. Momenteel voert de directie van Proxy Delhaize onderhandelingen met een mogelijke uitbater. Als de gesprekken voorspoedig verlopen, kan de zaak in de loop van april of mei de deuren openen. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier