Provinciebedrijf Westtoer bekroont Peter Slosse met Prijs van Verdienste

Bekroonden Peter Slosse, Lex Corijn, Hendrik Dierendonck, Geertrui Tack, Miguel Bouttry en Frank Vanleenhove. © (Foto dvdb)
Redactie KW

Maandagavond maakte het provinciebedrijf Westtoer in Het Perron de winnaars bekend van de driejaarlijkse West-Vlaamse toerismeprijzen.

Het provinciebedrijf Westtoer reikt voor de zesde maal prijzen uit aan verdienstelijke ondernemers en organisaties die actief zijn in de toeristisch-recreatieve sector. De Prijs van Verdienste ging naar Peter Slosse (In Flanders Fields museum). De Innovatie- en creativiteitsprijs werd uitgereikt aan Frank Vanleenhove van het watersportcentrum Lakeside Paradise (Knokke-Heist). De prijzen voor beste toeristische ondernemer werden respectievelijk toegekend aan Miguel Bouttry (Rent a guide) voor de Westhoek, Hendrik Dierendonck (slagerij Dierendonck) voor de Kust, Geertrui Tack (B&B Droomkerke) voor het Brugse Ommeland en Lex Corijn (R&Breakfast) voor de Leiestreek.

“De toeristische sector in West-Vlaanderen is een dynamische sector. De diverse bestemmingen zorgen voor een sterke tewerkstelling en een belangrijke economische impact. Voor de zesde editie van de toerismeprijzen zijn niet minder dan 72 kandidaturen ingestuurd, een nooit gezien aantal. Een deskundige jury heeft uiteindelijk 23 waardevolle genomineerden en zes verdienstelijke winnaars geselecteerd”, zegt Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Sterke promotor

Peter Slosse is al 29 jaar diensthoofd toerisme van de stad Ieper. Sinds de opening van het eerste In Flanders Fields Museum in 1998 neemt hij ook de taak van zakelijk leider van het museum op zich. De afgelopen twintig jaar heeft het toerisme in Ieper een grote stap voorwaarts gezet. Door zijn loyauteit aan de stad Ieper kan hij als geen ander de ambities van het stadsbestuur, dit gedurende verschillende legislaturen, omzetten in concrete doelstellingen en ontwikkelingen. Peter Slosse is een uitstekend teamspeler binnen het bestuursorgaan van het In Flanders Fields Museum en heeft een duidelijke visie voor ogen in de dagelijkse werking en de toekomst van het museum. Hij is aanwezig bij elke grote herdenkingsplechtigheid of evenement van internationaal belang en is een spilfiguur in het uitvoerend comité. Peter Slosse is een sterke promotor van de regionale samenwerking en de uitbouw van het aanbod buiten de grenzen van Ieper. Hij wordt als een groot voorbeeld beschouwd in de regio Westhoek en binnen de provincie.

(dvdb)